Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Το.. Παιγνίδι των Ελεγχόμενων Κρίσεων


Η Τουρκία (και) στις διεκδικήσεις σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος ενεργεί βάσει μακρόπνοου σχεδιασμού (επικαιροποιείται όταν απαιτείται) του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, (ΣΕΑ ανώτατο όργανο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Άμυνας και Ασφάλειας), που ακολουθείται διαχρονικά από όλες τις (εκάστοτε) κυβερνήσεις. Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό ακολουθεί την τακτική των ελεγχόμενων, (κλιμάκωση και αποκλιμάκωση από την ίδια), κρίσεων.

Η Τουρκία με εργαλείο τις κρίσεις στέλνει μηνύματα, ελέγχει τις αντιδράσεις και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, σκοπεύοντας να εμπλέξει την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις για το σύνολο των διεκδικήσεων της στο Αιγαίο, (αέρα, θάλασσα, νησιά). Στα πλαίσια αυτά, έγινε ο πρόσφατος, (δεν είχε γίνει ποτέ σ' αυτήν την κλίμακα πριν), αποκλεισμός των Ιμίων και εσκεμμένα έγινε, (κατόπιν εντολής της τουρκικής ηγεσίας), η ενέργεια εμβολισμού του σκάφους «Γαύδος» του ΛΣ από το σκάφος του τουρκικού ΛΣ, άσχετα αν εκ των υστέρων έκανε την.. πάπια ο Τούρκος πρωθυπουργός λέγοντας ότι έγινε από λάθος.

Η Τουρκία έστειλε (πάλι) το μήνυμα της: «Μην πλησιάζετε τα.. τούρκικα Καρντάκ γιατί θα έχετε συνέπειες»… επενδύει με τις κρίσεις.

Όσο για τους δικούς μας... ουφ(ο)... χαλαρώνουν μετά την (πονηρή προς το παρόν) αποκλιμάκωση της κρίσης, (μέχρι το επόμενο πάτημα του κουμπιού κρίσεων από τον σουλτάνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου