Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Η Τουρκική Απειλή


Μέσα στον «θόρυβο» των ημερών, (λόγω συλλαλητηρίων και σκανδάλων), περνάει στα.. ψιλά η ολοένα αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας η οποία αμφισβητεί εμπράκτως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος.

* Για πρώτη φορά (από το 1974) οι Τούρκοι επιχειρούν αποκλεισμό των Ιμίων (φωτογραφίες) με συνεχείς περιπολίες σκαφών του λιμενικού και πολεμικού ναυτικού τους, απαγορεύοντας στους Έλληνες ψαράδες, όχι να ψαρέψουν, αλλά ούτε να προσεγγίσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με άφαντα τα σκάφη του ΛΣ και ΠΝ. Έτσι από γκρίζα ζώνη τα Ίμια εξελίσσονται (ντε φάκτο) σε τουρκικό έδαφος..
 
* Ο σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, απειλεί ότι η Τουρκία «θα σπάσει τα κόκκαλα όποιου Έλληνα τολμήσει να ανέβει στα Ιμια»!

* Ο Α/ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ απειλεί ευθέως ότι η Τουρκία έχει τις δυνάμεις να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις ταυτόχρονα στο Αφρίν και στο Αιγαίο και είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της σε όλες τις θάλασσες (της)!

Το πολιτικό σύστημα διαχρονικά δεν επέδειξε την δέουσα προσοχή και φροντίδα προς το προσωπικό των ΕΔ, ή/και μείωσε το κύρος τους ηθικά, (και λόγω βλακώδους «προοδευτικού» αντιμιλιταρισμού), ενώ παράλληλα (με ελάχιστες εξαιρέσεις) δεν φρόντισε για τον ποσοτικό και ποιοτικό εξοπλισμό τους και την επαρκή επάνδρωση ακόμα και των Μονάδων 1ης γραμμής, για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.

Μήπως θα έπρεπε να γίνουν, (ή θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη), συλλαλητήρια καταδίκης της ιταμής προκλητικής επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και διαμαρτυρίας κατά της ενδοτικής αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων από το πολιτικό σύστημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου