Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Το Κόλπο Προλεταριοποίησης του «Σοφού» Λαού


Αφιέρωση στον "Σοφό" Λαό που Ψήφισε και Εξακολουθεί να Στηρίζει ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Τα συνεταιράκια (εξουσίας) Τσίπρας Καμμένος και οι σύντροφοι τους (κομμουνιστές και εθνολαϊκιστές) έχουν συγκεκριμένο σχέδιο για να παγιώσουν-παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία.

Ούτως ή άλλως δεν μπορούν να βάλλουν χέρι στην ανώτερη πλούσια τάξη στην οποία άλλωστε ανήκουν και οι ίδιοι, οπότε στοχεύουν στην πτωχοποίηση της μεσαίας τάξης – εξίσωσης της προς τα κάτω. Πως επιτυγχάνεται αυτό;

1. Με επιβολή δυσβάστακτων φόρων στην ιδιοκτησία και τα εισοδήματα.

2. Με μείωση μισθών και συντάξεων.

3. Με αύξηση των φόρων σε αγαθά και υπηρεσίες.

Τα παραπάνω μέτρα, ενώ δεν επηρεάζουν την πλούσια τάξη, πλήττουν την μεσαία τάξη και πλήττουν ακόμα περισσότερο τα πτωχά στρώματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης ομολόγησε κυνικά στην Βουλή: "Η φορολογική επιβάρυνση που συνεπάγεται ο προϋπολογισμός του 2017 και του 2018 είναι μεγάλη. Είναι μεγάλη για τους έντιμους και τους συνεπείς, για τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και είναι μια συνειδητή επιλογή που μεταβατικά πήρε η κυβέρνηση ώστε να ενισχύσει τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα». Αργότερα την δήλωση Χουλιαράκη επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος.

Τι λένε οι.. ποιητές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Επιβάλλουν οριζόντια φορολογικά μέτρα σε όλους, (πλούσια - μεσαία τάξη - πτωχά στρώματα). Οι πλούσιοι δεν επηρεάζονται (από τα μέτρα), ενώ η μεσαία τάξη σηκώνει το βάρος της.. επιδότησης των πτωχότερων στρωμάτων που εξαθλιώθηκαν (από τα μέτρα τους).
Έτσι προσδοκούν και ως.. μπόνους (δικό τους) τις ψήφους.. ευγνωμοσύνης των εξαθλιωμένων, (για τα επιδόματα φτώχειας, κουπόνια σίτισης κλπ του κράτους πατερούλη Τσίπρα) !

Εξίσωση προς τα κάτω και προλεταριοποίηση του «σοφού» λαού, (που δεν αγγίζει τους ίδιους).

Η στρατηγική αυτή ακολουθείται  σε όλους τους τομείς. Από τις συγκοινωνίες με χαμηλό ή καθόλου (δεν πληρώνω) εισιτήριο, ελλείμματα ΔΕΚΟ, μέχρι τα κόκκινα δάνεια, οπότε τα ελλείμματα πληρώνονται μέσω του προϋπολογισμού με.. χορηγό την μεσαία τάξη, όπως εξηγήθηκε παραπάνω.

Συνδυαστικά, φροντίζουν να.. φυτεύουν συνεχώς νέους δικούς τους ανθρώπους (κομματόσκυλα) στο δημόσιο, (ιδίως σε διευθυντικές θέσεις,) για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους - παγίωση της εξουσίας τους.
Και ο "σοφός" λαός σε ρόλο.. ΧΗΨ (Χρήσιμου Ηλίθιου Ψηφοφόρου)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου