Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Τεμενάδες στους Πασάδες


Την χώρα μας επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής πρωθυπουργού της Τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου την 2 και 3.11.17, για την προετοιμασία της επίσκεψης του προέδρου Ερντογάν πιθανότατα τον επόμενο μήνα.

Στις 2.11.17 πρώτη μέρα της επίσκεψης Τσαβούσογλου σημειώθηκαν 6 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (ΕΕΧ) από 2 οπλισμένα F-16, 1 κατασκοπευτικό αφος CN-235 και 3 ελικόπτερα (Ε/Π) της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας (ΤΠΑ) στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Επίσης σημειώθηκε 1 εμπλοκή με ελληνικό μαχητικό.

Στις 3.11.17 δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Τσαβούσογλου σημειώθηκε ρεκόρ παραβάσεων και παραβιάσεων στο Αιγαίο από την ΤΠΑ:
Συνολικά 4 F-16, 4 Ε/Π και 1 CN-235 της Τουρκίας προέβησαν σε 10 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 60 παραβιάσεις του ΕΕΧ, εκ των οποίων οι δύο ήταν υπερπτήσεις πάνω από τα Ίμια. Οι υπερπήσεις έγιναν από Ε/Π στα 30 και 260 μέτρα. Επίσης 2 από τα τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ένα ελληνικό Ε/Π Super Puma που ενεργούσε στα πλαίσια έρευνας και διάσωσης προσφύγων που αγνοούνταν στην θαλάσσια περιοχή της Καλολίμνου.

Να σημειωθεί ότι το ρεκόρ παραβιάσεων των Τούρκων έγινε όταν ο επισκέπτης Τσαβούσογλου βρισκόταν στην Θράκη, όπου μίλησε για τουρκική μειονότητα που απαριθμεί 150.000 Τούρκους μουσουλμάνους.

Και τίθεται το ερώτημα, γιατί καλούνται Τούρκοι αξιωματούχοι στην Ελλάδα;

* Για να κάνουν επίδειξη δύναμης με ρεκόρ παραβιάσεων στο Αιγαίο, (ενώ είναι φιλοξενούμενοι), και οι εκάστοτε κυβερνώντες να τους κάνουν φιλοφρονήσεις, ενώ την ίδια στιγμή οι ΕΔ, ιδίως η Πολεμική Αεροπορία, φθάνει στα όρια των δυνατοτήτων της κυνηγώντας τους εισβολείς Τούρκους;

* Για να κάνουν περιοδείες στην Θράκη και να συμπεριφέρονται σαν να πρόκειται για δική τους επαρχία που κατοικείται από Τούρκους;

* Τι περιμένουν (οι εκάστοτε κυβερνώντες) να πετύχουν; Να εξημερωθεί το «θηρίο» που εξαγριώνεται με την υποχωρητική/παθητική στάση τους, ιδίως κατά την διάρκεια των λυκοεπαφών τους;

Οι Τούρκοι από το 1974 μέχρι και σήμερα στις διακρατικές επαφές, (είτε στην Ελλάδα, είτε στην Τουρκία), δεν τηρούν ποτέ έστω μια στοιχειώδη παύση των προκλητικών ενεργειών των ΕΔ τους σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος, γιατί τηρούν αυτό που είπε ο Θουκυδίδης και έχουμε ξεχάσει εμείς: «Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμη του, και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του», ή α λα τούρκα ο ραγιάς που δεν αντιδρά, παραμένει ραγιάς..

Σημείωση. Οι Τούρκοι από μια αόριστη αμφισβήτηση του FIR Αθηνών το 1974, έχουν φθάσει να διεκδικούν 130 νήσους, μικρονήσους και βραχονησίδες συμπεριλαμβανομένης της.. Γαύδου και θεωρούν.. κατεχόμενα από την Ελλάδα 13 ελληνικά κατοικημένα νησιά στο ανατολικό Αιγαίο, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι Οινούσες, το Φαρμακονήσι και  το Αγαθονήσι.

Οι ολοένα αυξανόμενες τουρκικές διεκδικήσεις είναι η συνέπεια της διαχρονικής ψοφοδεούς αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής, (του.. κακομοίρικου δόγματος - "δεν διεκδικούμε τίποτα"), από το πολιτικό σύστημα της χώρας από το 1974 μέχρι σήμερα.
Περισσότερα στις θεματικές ενότητες περί ελληνοτουρκικών, παραβιάσεων κλπ του blog αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου