Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ηθική της «Αριστεράς» ΤσιπροΠολάκη


Πώς είναι δυνατόν σε μια συνέντευξη Τύπου που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του λαού ως μεγάλη γιορτή, πώς είναι δυνατόν μια κυρία να χαλάει την ωραία ατμόσφαιρα με το προσωπικό της πρόβλημα; Έμεινε άνεργη εξαιτίας ενός νόμου, τον οποίον καλά θα κάνει το ΣτΕ να δεχθεί, διότι έτσι είναι το σωστό. Δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός, κοτζάμ θαυμαστής του Μάο, να ασχολείται με τα μικροπροβλήματα ενός και μόνον ατόμου, τη στιγμή που ένας ολόκληρος λαός κρέμεται από τα χείλη του.

Η κυρία Τσικρίκα δεν είναι μόνον εγωίστρια. Είναι και υστερόβουλη. Διότι, όπως απέδειξε ο κ. Πολάκης, την ενδιαφέρει να μη μείνει άνεργη επειδή στην πραγματικότητα υπηρετεί τα συμφέροντα του αφεντικού της. Και γιατί απορείτε; Περί νεομαρξιστικής αλφαβήτας πρόκειται.

 Όποιος εργάζεται, στην πραγματικότητα τον καπιταλισμό υπηρετεί. Αν μάλιστα προσπαθεί να υπερασπισθεί το δικαίωμά του στην εργασία, ε, τότε, είναι και λακές. Γι’ αυτό και το τσούρμο που ήρθε να μας σώσει δεν εργάσθηκε ούτε μια μέρα στη ζωή του. Δεν ήθελαν να υπηρετήσουν τα αφεντικά. 
Από το άρθρο, «Ο νευρικός εραστής», του Τάκη Θεοδωρόπουλου, kathimerini.gr, 13.9.16.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου