Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν Παίζεται ο «Σοφός» Λαός


Η αλήθεια είναι ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, η κάμψη του δείκτη μεταποίησης, η ύφεση της οικονομίας και όλα τα άλλα συμπαρομαρτούντα της καταστροφικής διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν λένε τίποτε στους Ελληνες πολίτες.
 Μέχρι να πάρουν το εκκαθαριστικό της εφορίας, ή μέχρι η ανεργία να χτυπήσει την πόρτα τους. Τότε και μόνον τότε –αφού ελεεινολογήσουν το σύστημα και τους πολιτικούς γενικώς– θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση.
Μέχρι στιγμής δεν ενοχλήθηκαν πρακτικώς από την καταστροφική πορεία της οικονομίας. Δεν πλήρωσαν ακόμη την αδράνεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, τους πειραματισμούς του κ. Γιάνη Βαρουφάκη, την τηλεκαφενειακή προσέγγιση των προβλημάτων, τη διόγκωση όλων των παθογενειών της μεταπολίτευσης. Το στοίχημα του κ. Τσίπρα να προκαλέσει εκλογές πριν φτάσει στα σπίτια των ψηφοφόρων ο λογαριασμό της επτάμηνης διακυβέρνησής του απέδωσε. Πήρε τη νίκη με λιγότερους ψηφοφόρους, λόγω της αδράνειας του εκλογικού σώματος να κατανοήσει τι ακριβώς έγινε και –το κυριότερο– πόσο θα το πληρώσει.
Οι πολίτες εθίστηκαν στις τηλεοπτικές αναπαραστάσεις της πολιτικής, μπερδεύουν τους σκυλοκαβγάδες με την αντιπαράθεση, ευνοούν τους τηλεμαϊντανούς έναντι των ανθρώπων που μόχθησαν να μάθουν κάτι, θαυμάζουν εκείνους που «τα χώνουν» έναντι εκείνων που επιχειρηματολογούν. Ετσι αδυνατούν να καταλάβουν ότι η αδράνεια, οι τζάμπα κραυγές, οι ανερμάτιστες κινήσεις έχουν συνέπειες.

Ο κ. Τσίπρας κέρδισε διότι έπαιξε το χαρτί του «κατατρεγμένου παιδιού» της Ευρώπης, ενώ έπρεπε να χάσει λόγω αδυναμίας να διαχειριστεί οτιδήποτε.
Από το άρθρο, «Σαν να μην πέρασε μια μέρα…», του Πάσχου Μανδραβέλη, kathimerini.gr 21.9.15.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου