Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

2η Ευκαιρία στους... Άχρηστους


Ο Αλ. Τσίπρας, η ρητορική του, η στελέχωση της λίστας που παρουσιάζει, ακόμη και οι προθέσεις των ανθρώπων που τον πλαισιώνουν πείθουν και τους ευκολόπιστους, αλλά στοιχειωδώς αντικειμενικούς παρατηρητές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει.
Είναι τόσες πολλές οι αντιφάσεις στην επιχειρηματολογία του τέως πρωθυπουργού και των πιστών του, που δίνουν την εντύπωση ότι στόχος τους παραμένει η  παραπλάνηση των ψηφοφόρων και η κοροϊδία των δανειστών.
Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν ουσιαστικά να πείσουν ότι, αν ξαναβρεθούν στην εξουσία, θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική. Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, άλλωστε, δεν έκανε την παραμικρή απόπειρα να εμπλουτίσει τις λίστες του κόμματός του με πρόσωπα που θα μπορούσαν να δείξουν κάποια αλλαγή στην ακατανόητη και ανόητη συμπεριφορά του πρόσφατου παρελθόντος. Υπάρχουν εκείνοι οι «53», στους οποίους ανήκει και ο Ευκλ. Τσακαλώτος, που είναι βέβαιο ότι θα αντιδρούν σε κάθε απόφαση και πολιτική που θα θεωρούν ότι ξεφεύγει από τις αριστερές πεποιθήσεις τους.

Με λίγα λόγια, η αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελειώσει, ούτε είναι δεδομένη η κεντροαριστερή του κατεύθυνση μετά τη διάσπαση. Θα φυλλορροήσουν και άλλα στελέχη, θα γίνει και άλλη διάσπαση, ενώ ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει δείξει ηγετικά χαρίσματα – τουναντίον. Είναι αναποφάσιστος, είναι αγκυλωμένος, οι γνώσεις του είναι περιορισμένες, είναι «λίγος» και, αν έχει κατά νου σχέδια, πολύ δύσκολα θα τα υλοποιήσει.
Ολα τα παραπάνω και άλλα, όπως η αγαστή σύμπνοια με τον Π. Καμμένο, καθιστούν τον ΣΥΡΙΖΑ αναξιόπιστο στην κυβέρνηση και ευάλωτο στην αντιπολίτευση
Από το άρθρο, «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει», του Άγγελου Στάγκου, kathimerini.gr, 16.9.15.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου