Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Το ( Ψεκασμένο) Κυβερνητικό Τσίρκο


* Δεν θέλουμε τη δόση, μόνο χρόνο» (Βαρουφάκης).
* Αν δεν υπάρξει υπογραφή θα γίνει Αρμαγεδδών. Η απάντησή μου είναι: ας γίνει. Αυτό είναι το σχέδιο Β» (Βαρουφάκης).
* Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τα δάνεια στην Ελλάδα» (Βαρουφάκης).
* Μέχρι τώρα ήμασταν στις Βρυξέλλες και τσακωνόμασταν για κάτι παλιόχαρτα, γιατί παλιόχαρτα ήταν... Αυτό το κείμενο, η συμφωνία, δεν είναι προγραμματικές δηλώσεις. Είναι φύλλο συκής για να τελειώσει το Μνημόνιο» (Βαρουφάκης, για τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου στο Eurogroup).
* Όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις (Στρατούλης, για τις ελπίδες της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις).
* Η χώρα είναι σε πόλεμο, η κυβέρνηση είναι σε πόλεμο κοινωνικό και ταξικό με τους δανειστές. Βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση με τους εταίρους» (Βούτσης).
* Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τα προβλήματα θα είναι περισσότερα για την Ευρώπη και όχι τόσο για την Ελλάδα» (Λαφαζάνης).
* Δεν μπορεί να κλειστεί συμφωνία με τα νεοφιλελεύθερα νεοαποικιακά κέντρα που κυριαρχούν στην Ε.Ε. και στο ΔΝΤ» (Λαφαζάνης).
* Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι (Καμμένος).
* Τα λεφτά θα μας τα δώσουν. Δεν τους συμφέρει να μη μας τα δώσουν» (Φλαμπουράρης).
* Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο για την Ευρωζώνη απ’ ό,τι για την Ελλάδα» (Τσίπρας).
* Τα χρέη της Ε.Ε. είναι αέρας, γι’ αυτό και εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα» (Φλαμπουράρης).
* Λεφτά για μισθούς και συντάξεις υπάρχουν εις το διηνεκές (Σκουρλέτης).
* Συζητήσαμε μνημονιακή έλλειψη ιερέων σε πολλούς ναούς. (Κουίκ).
Το –κατά Βαρουφάκη– «αριστερό τσούρμο» σε συνεργασία με το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ έχουν το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους. Δεν έχουν επεξεργαστεί το παραμικρό σχέδιο για το μέλλον του τόπου.

Εθίστηκαν στην πολιτική του τηλεκαφενείου και της ασυνάρτητης ατάκας. Για κάθε αστοχία τους είχαν κι ένα ψεύδος –«διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μας», «μονταζιέρα» κ.λπ.
Ετσι πέτυχαν αντιπολιτευόμενοι κι έτσι νόμιζαν ότι μπορούν να κυβερνήσουν. Έκαναν λάθος και αυτό το λάθος θα το πληρώσει ακριβά η χώρα. 
Από το άρθρο, «Σουρεαλιστική διακυβέρνηση», του Πάσχου Μανδραβέλη,.kathimerini.gr 26.4.15.
Leonidas: Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο "μαργαριτάρια πολιτικής" της (ψεκασμένης) συγκυβέρνησης. Δεν περιλαμβάνονται οι "απειλές" προς τους δανειστές περί εκλογών και δημοψηφίσματος, από πολλά στελέχη-νούμερα (και του Τσίπρα), για να τονώσουν (υποτίθεται) το φρόνημα του "σοφού" Μ λαού.
Ας ελπίσουμε ότι έπιασε τώρα, (μετά το Eurogoup στη Ρίγα), το μήνυμα ο κ. Τσίπρας, (τέρμα στους θεατρινίστικους τσαμπουκάδες) και παρακάμπτοντας τον Μπαρουφάκη, (Baroufexit), θα καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους μας στην ΕΕ, για να αποφύγει το Grexit. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου