Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Συνεχίζεται η Διαπραγμάτευση Μέσα – Έξω Από το Ευρώ.....


Έχουν περάσει 2 μήνες με (πρώτη φορά) κυβέρνηση αριστεράς, (με ολίγην ακροδεξιά), σε ένα περιβάλλον εθνικολαϊκο-αριστερού  σκωτσέζικου ντουζ, (μέσα - έξω από το ευρώ), και το μόνο που κινείται είναι η… (συνεχής-σημειωτόν), διαπραγμάτευση. Στη σύνοδο κορυφής της 20.3.15 των ηγετών της ΕΕ, καθώς και στην 7μερή συνάντηση (Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και θεσμούς), το αποτέλεσμα ήταν να τονιστεί η τήρηση της συμφωνίας της 20.2.15, (τέρμα τα λόγια και οι υποσχέσεις, εφαρμόζετε μέτρα για να πάρετε χρήματα). Το ίδιο συνέβη και στη χθεσινή, (23.3.15), συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ στο Βερολίνο.
Τουλάχιστον έγινε αντιληπτή (προσωπικά) από τον κ. Τσίπρα σκληρή (ευρωπαϊκή), πραγματικότητα, γιατί οι περισσότεροι σύντροφοι του στο κόμμα και στην κυβέρνηση, καθώς και οι (ψεκασμένοι) εταίροι του βρίσκονται… αλλού!
Το ζήτημα από δω και μπρος  είναι, αν θα μπορέσει ο κ. Τσίπρας να ελέγξει το κόμμα του και την κυβέρνηση του να κινηθούν στο δύσκολο ευρωπαϊκό μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων, που χρειάζεται η χώρα και δεν είναι συμβατές με τους παλαιοκομμουνιστές συντρόφους του και τους ψεκασμένους εταίρους του. 
Ο χρόνος των κωλυσιεργιών έχει τελειώσει. Δεν πρέπει να χάνεται ούτε μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου