Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Οι Άσχετοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ)




 Η Είδηση: Το ΓΕΕΘΑ έστειλε μια πρόταση νόμου στην Αναπληρωτή ΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά που Η κ. υπουργός έγινε…. έξαλλη γιατί δεν την είχαν συμπεριλάβει κατά την διάρκεια της εκπόνησης του εν λόγω νόμου. Έτσι το έστειλε πίσω στα Γενικά Επιτελεία (ΓΕ) για σχολιασμό και επιστροφή σ’ αυτήν.
Το ΓΕΕΘΑ είπε ότι η σχετική πρόταση νόμου ήταν αποτέλεσμα 2 χρόνων συνεργασίας με τα ΓΕ….

Τα καθήκοντα της κ. Φούφης όπως της τα καθόρισε ο πρωθυπουργός ΣΑΜαράς είναι: «…. Αποφασίζει για την κατάσταση, την ιεραρχία και τις προαγωγές των κατωτέρων Αξιωματικών, των Ανθυπασπιστών και τον Μονίμων και Επαγγελματιών Οπλιτών…. των ΕΔ».
Για την κατάσταση (ιεραρχία, προαγωγές, κλπ) των αξιωματικών υπεύθυνος είναι ο ΥΕΘΑ κ Αβραμόπουλος.


Σχόλια: Πως μπορεί να λειτουργήσει ένας οργανισμός, (ο κρισιμότερος-υπεύθυνος για την Άμυνα της χώρας), με τρεις Άσχετους, (με τα θέματα Στρατηγικής – Άμυνας) υπουργούς και διασκορπισμένες αρμοδιότητες, μέχρι και για θέματα προσωπικού, που πρέπει να αντιμετωπίζονται ενιαία;; Αλλά πως θα είχε ο κάθε υπουργός το δικό του μαγαζί να το ελέγχει και να παίζει με την προβατο-ψηφοφορο-πελατεία του και ιδιαίτερα τώρα στην συγκυβέρνηση με τις γαλάζιες και πράσινες ζώνες επιρροής;; 
Ένα παράδειγμα: Υπάρχουν αυστηρές διαταγές για τις μεταθέσεις των οπλιτών. Παρουσίαση στο κέντρο εκπαίδευσης, στη συνέχεια μετάθεση σε μονάδα εκστρατείας (Έβρο – Νησιά ανατολικού Αιγαίου), και τέλος για ορισμένους, (με ανάγκες), 2-3 μήνες πριν την απόλυση, μετάθεση κοντά στον τόπο διαμονής. Όλες όμως οι μεταθέσεις περνάνε από τα γραφεία των υπουργών του ΥΕΘΑ και όποιος έχει πρόσβαση, γι αυτούς δεν ισχύει ο κύκλος μεταθέσεων αλλά το…. σημείο μεταθέσεων του…. σπιτιού τους!! 
Ποιος νοιάζεται για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, λεπτομέρειες…
Δείτε σχετική ανάρτηση στο link:
http://www.hellasbelowzero.blogspot.gr/2013/06/greek-drama.html
Τόσο Άσχετοι όσο και Επικίνδυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου