Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Αμετανόητοι Άχρηστοι Κομματάνθρωποι


Στα πλαίσια των (μνημονιακών) υποχρεώσεων της χώρας και έπειτα από διαρκείς πιέσεις των δανειστών θεσμοθετήθηκε η θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων 5ετούς διάρκειας, για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα του κράτους στον τομέα των εσόδων, χωρίς κομματικο-πολιτικές παρεμβάσεις.

Μάλιστα το σχετικό νομικό πλαίσιο, εξασφαλίζει την ανεξαρτησία της λειτουργίας του από πιέσεις των κυβερνήσεων. Ούτε ο εκάστοτε πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα να απομακρύνει τον εν λόγω γραμματέα.

Η θέση υλοποιήθηκε (με το ζόρι) τελικά στις αρχές του 2013 με το διορισμό κατόπιν διαγωνισμού του Χάρη Θεοχάρη.

Δεν πέρασε ούτε ενάμιση χρόνος και οι άχρηστοι κομματάνθρωποι της συγκυβέρνησης τον ανάγκασαν να παραιτηθεί «οικειοθελώς», όπως στην πάλαι ποτέ Σοβιετική (Σταλινική) Ένωση, που ομολογούσαν ανύπαρκτα εγκλήματα, και τους  ευχαριστούσαν που θα τους εκτελούσαν! Εδώ ποιος ξέρει τι του έταξαν και τι αποζημίωση του έδωσαν….

Προφανώς οι άχρηστοι κομματάνθρωποι έριξαν το φταίξιμο της εκλογικής χασούρας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στον… κακό (αποδιοπομπαίο) τράγο κ. Θεοχάρη, για να ικανοποιήσουν το κοινό αίσθημα του…. μέσου ΧΗΠ, (Χρήσιμος Ηλίθιος Προβατοψηφόρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου