Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Tsipras EuroShow


Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεμαχική επιτυχία του αρχηγού τους Τσίπρα στο debate για τις ευρωεκλογές. Έκανε λέει με τα.. κρεμμυδάκια τον Γιούνκερ, που δεν του απάντησε για τον εκβιασμό των Ευρωπαίων στην αποτροπή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα και την πτώση της κυβέρνησης ΓΑΠ.
Πανηγυρίζουν επίσης γιατί τα… έσουρε στους Ευρωπαίους, ζητώντας να μειωθούν τα χρέη των λαών του Νότου και της Ελλάδας, όπως της Γερμανίας μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και δηλώνοντας (αόριστα) ότι θα… δίωξει την κατασΤρόικα (sic).
Τι να του απαντήσει ο Γιούνκερ για τα…. δημοσιεύματα σχετικά με το τι συνέβη στις Κάννες με την ανεκδιήγητη απόφαση του ΓΑΠ να κάνει δημοψήφισμα για την απόφαση της συνόδου κορυφής, όπου υπέγραψε και ο ίδιος τη διάσωση της Ελλάδος την 27 Οκτωβρίου 2011. Βλέπε σχετική ανάρτηση: http://www.hellasbelowzero.blogspot.gr/2011/11/blog-post_16.html. Ο κ. Γιούνκερ απλώς αγνόησε τις κραυγές Τσίπρα. 

Επί της ουσίας, τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ ήταν εντελώς υπαρκτά, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτούσε ο δανεισμός της χώρας.
Επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας δεν είπε ότι αν γίνει πρωθυπουργός θα σχίσει τα μνημόνια την ίδια μέρα και θα απαιτήσει να (του) διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, (70%), δηλαδή τουλάχιστον 220δις€, και βέβαια να συνεχίσουν να τον δανείζουν, (οι κουτόφραγκοι), για να… κτίζει το νέο υπέρογκο δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου