Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Κουμπούρια ( Ανώτατης Εκπαίδευσης)…. Παγκοσμίως


Η έρευνα της ομάδας μελετών του Economist για λογαριασμό του εκδοτικού οίκου Pearson βασίστηκε στις επιδόσεις των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο ποσοστό των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε δύο Αμερικανικές εκπαιδευτικές μελέτες καθώς και στα στοιχεία του ΟΟΣΑ.
Πρώτη σε θέματα εκπαίδευσης παγκοσμίως είναι η Νότια Κορέα, ενώ στις πέντε πρώτες θέσεις βρίσκονται τρεις ακόμα ασιατικές χώρες, η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ αλλά και η Φινλανδία.

Η Βρετανία καταλαμβάνει την έκτη θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εντυπωσιακή είναι η άνοδος της Πολωνίας που όπως δείχνει η κατάταξή της στην δέκατη θέση παγκοσμίως έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στο εκπαιδευτικό της σύστημα μετά το τέλος του κομμουνισμού.

Το μυστικό της επιτυχίας των ασιατικών χωρών οφείλεται στη νοοτροπία που επικρατεί σε αυτές, καθώς υπάρχει μεγάλος σεβασμός προς τους καθηγητές και στενή συνεργασία μεταξύ φοιτητών, γονέων και καθηγητών.

Η Ελλάδα, βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ε.Ε. και σε παγκόσμια κατάταξη στο ίδιο σχεδόν επίπεδο με χώρες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία. 

Απορείτε μήπως;; Κοιτάξτε προσεκτικά τις φωτογραφίες, των ελληνικών βοθρο-πανεπιστημίων και των καθηγητών... τσίρκου!!
Στοιχεία από τον Economist.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου