Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Εκτίμηση Πολιτικής Κατάστασης ΠΑΣΟΚ-Ελιάς 11 Μαΐου 2014


Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του Ε. Βενιζέλος στην προσπάθεια τους να σταματήσουν την (δημοσκοπική μέχρι αφανισμού) κατρακύλα του κόμματος, δημιούργησαν αρχικά την «κίνηση» των 58 και στη συνέχεια την «Ελιά».

Τι είναι η «Ελιά»; Αξιωματούχοι, (πρώην βολευτές, υπουργοί, μεγαλοστελέχη), Πασόκοι, με όσους τους ακολουθούν ακόμα, που εγκατέλειψαν σαν πόντικες το καράβι ΠΑΣΟΚ που βυθιζόταν. Την  «Ελιά» στηρίζει και ο πρώην πρωθυπουργός Σημίτης
Οι πιο… ξύπνοι Αξιωματούχοι Πασόκοι, όχι μόνο εγκατέλειψαν (πιο πριν) το… καράβι ΠΑΣΟΚ αλλά και εντάχθηκαν αμέσως στο (ΝεοΠΑΣΟΚ) ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ ακόμα και στους ΑΝΕΛ. Αυτοί είναι χειρότεροι από τους πρώτους της «Ελιάς», γιατί ενώ ήταν ενταγμένοι στο κόμμα, (ΠΑΣΟΚ), που φέρει την κύρια ευθύνη της καταστροφής της χώρας, μετακόμισαν, (ότι πιο σάπιο κλεπτο-παλαιοκομματικό ΠΑΣΟΚ), ιδίως στο ΣΥΡΙΖΑ, που επαγγέλλεται τις ίδιες (Πασόκικες) πολιτικές που μας κατέστρεψαν, (να τάζουν τα πάντα στους πάντες, υπέρογκο κράτος, συντεχνίες κλπ.). Βλέπε «Εκτίμηση Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ 20 Μαρτίου 2014» στο link:
http://www.hellasbelowzero.blogspot.gr/2014/03/20-2014.html

Η «Ελιά» αποτελεί μια προσπάθεια συσπείρωσης του όποιου εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ, που αν φέρει κάποια ικανοποιητικά αποτελέσματα στις προσεχείς εκλογές, το πιθανότερο είναι να διαδεχθεί το ΠΑΣΟΚ, που θα καταργηθεί και σαν όνομα του κόμματος.
Ικανοποιητικό αποτέλεσμα θα θεωρηθεί το ποσοστό της «Ελιάς» να πλησιάσει το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ 12,28% των εκλογών του Ιουνίου 2012. Το ποσοστό αυτό μια εβδομάδα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και δύο από τις ευρωεκλογές και τον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών φαίνεται (δημοσκοπικά) μέχρι τώρα απίθανο, αφού μέχρι τώρα κυμαίνεται στο 4%-6%.

Η επίδοση της «Ελιάς» στις προσεχείς ευρωεκλογές, εφόσον αποτυπωθεί σε αυτά τα ποσοστά (4%-6%), είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και μεγάλο πρόβλημα στη συνέχιση της λειτουργίας της δικομματικής κυβέρνησης. Σαν "αντίβαρο" στην πιθανή εκλογική αποτυχία στις ευρωεκλογές μπορεί να αντιτάξει το ΠΑΣΟΚ την αναμενόμενη καλύτερη εκλογική τύχη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου αναμένεται να επικρατήσουν υποψήφιοι που στηρίζονται από αυτό, κυρίως σε Αττική-Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Βενιζέλος, βασικά για την προσωπική του πολιτική επιβίωση θέτει δημόσια το δίλημμα, ότι αν δεν ψηφιστεί η «Ελιά», (σε ικανοποιητικά ποσοστά), τότε διακινδυνεύει η σταθερότητα της χώρας.

Στην πράξη μια εκλογική αποτυχία της «Ελιάς» είναι πιθανό να οδηγήσει όχι μόνο την αμφισβήτηση του κ. Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Ελιάς, αλλά να φθάσει μέχρι και στην πρόκληση εθνικών εκλογών, με ότι αυτό, (χάος ξανά), συνεπάγεται όπως εκτιμήθηκε στην ανάρτηση, «Εκτίμηση Πολιτικής Κατάστασης Κυβέρνησης 18 Μαρτίου 2014» στο link: http://www.hellasbelowzero.blogspot.gr/2014/03/18-2014.html.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου