Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Alex ο Καταληψίας (Ψήφων)


Από τα μέσα του καλοκαιριού είχε γίνει φανερό ότι η φετινή σχολική χρονιά θα άρχιζε με απεργίες των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης.
Δεν έχουν καμία απολύτως σημασία οι λόγοι που επικαλούνται τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών για τον ιερό αγώνα τους.

Προβάλλουν την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, θέτουν θέμα συνωστισμού στις τάξεις επειδή θα έχουν μέχρι 27 παιδιά (τόσα έχουν στα ιδιωτικά σχολεία) αλλά δεν ενδιαφέρονται ποσώς για την ποιότητα της παιδείας που προσφέρει. Αν τους ενδιέφερε, είχαν πολλές ευκαιρίες διαχρονικά να διαμαρτυρηθούν έντονα και ποτέ δεν το έκαναν.

Αντίθετα, πολέμησαν με νύχια και με δόντια κάθε έννοια αξιολόγησης, αδιαφόρησαν πλήρως για την άνθηση της παραπαιδείας, καθώς πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί ψωμίζονται από αυτήν και μάλιστα δίχως να φορολογούνται, δεν έκαναν ποτέ μία εποικοδομητική πρόταση.

Όπως είναι γνωστό, η απόφαση για επαναλαμβανόμενες 5νθήμερες απεργίες πάρθηκε σε γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Η προσέλευση γενικά ήταν ελάχιστη και κυριάρχησαν οι οργανωμένοι ακραίοι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων εξωκοινοβουλευτικών δυνάμεων.

Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τους μαθητές να διεκδικούν τα πάντα με αγώνες και να συμπαραταχθούν, μαζί με τους γονείς τους, με τους καθηγητές τους.

Το σχέδιο, όμως, είναι πιο σατανικό, γιατί φοβούνται ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δεν θα θελήσουν να συμμετάσχουν. Είτε γιατί δεν συμφωνούν, είτε γιατί δεν αντέχουν και δεν θέλουν να χάνουν «μεροκάματα».

Οπότε ζητούν από τα παιδιά να προχωρήσουν σε καταλήψεις και να κλείσουν εκείνα τα σχολεία και από τους γονείς να μην αντιδρούν. Άλλωστε και στο παρελθόν έχουν καθηγητές ενθαρρύνει καταλήψεις, αλλά όχι τόσο οργανωμένα.

Με αυτόν τον τρόπο τώρα, τα σχολεία θα μένουν κλειστά, οι καθηγητές θα πληρώνονται, η απεργία τους δεν θα κινδυνεύσει να εκφυλιστεί και η «επανάσταση» θα μοιάζει γενικευμένη. Πρόκειται για καθαρή αθλιότητα.
Από το άρθρο, «Το άθλιο σχέδιο ΟΛΜΕ – Τσίπρα», του Άγγελου Στάγκου. Kathimerini.gr 13.9.13.

Leonidas: Ο Τσίπρας ξέρει τα κόλπα των καταληψιών, γιατί η «πολιτική» του καριέρα ξεκινά από τις καταλήψεις σχολείων με…. μπιμπερό.

Στους «σοφούς» λαούς, αυτοί οι ψευτοηγέτες ταιριάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου