Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Alex.... Burberry (Διαδηλώσεις με Στυλ)


Η επιλογή του κ. Τσίπρα στις κινητοποιήσεις των πάση φύσεως «δεν πληρώνω», αλλά απαιτώ το κράτος να συνεχίσει να καταβάλλει τους προ κρίσεως μισθούς και συντάξεις της ευημερίας με δανεικά, έστω και αν τώρα δεν υπάρχουν δανεικά, προφανώς ήταν προσπάθεια εκπομπής ενός μηνύματος.

Ίσως το μήνυμα αυτό να εμπεριείχε περισσότερες αρνητικές σημειολογικές αντιδράσεις, παρά θετικές, καθώς επέλεξε ένα σύμβολο που έγινε μόδα την περίοδο της ευημερίας με δανεικά που μας οδήγησε στη χρεοκοπία.

Ενδεχομένως οι ενδυματολόγοι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βλέπουν μακρύτερα από εμάς, υπό την έννοια ότι ο ενδυματολογικός κώδικας αποτελεί ένα μήνυμα στην πελατειακή βάση του ΠΑΣΟΚ που αποτέλεσε και τη μόνη ανερχόμενη οικονομικά δύναμη τις τελευταίες δεκαετίες.
 

Το κρυφό μήνυμα ίσως κρύβεται στο γεγονός πως ο εμπορικός εκπρόσωπος του ενδύματος συμβόλου και ο πιο σκληρός του μεταπολιτευτικού σοσιαλισμού ο Λάκης και ο Άκης μοιράστηκαν διπλανά κελιά κατά την περίοδο της «κατοχής» από τους δανειστές και τα μνημόνια.

Ίσως πάλι η φαντασία μας να καλπάζει και ο μήνυμα να μην είναι παρά μια γροθιά στο μαλακό υπογάστριο του καπιταλισμού, καθώς το επίμαχο πουκάμισο είναι από καλάθι της οδού Αθηνάς, προϊόν κινέζικης πειρατείας που δεν αποδίδει  δικαιώματα υπεραξίας στο βρετανικό οίκο που λάνσαρε την καπαρντίνα.  Μια καθαρά επαναστατική πράξη δηλαδή...

Όπως και νάχει η επιλογή ενός ακριβού Burberry σε μια διαδήλωση εναντία στην απώλεια μικρομεσαίων προνομίων όπου πλειοδοτούν  τα φθηνά μακό με τη στάμπα του Τσε προκάλεσε σύγχυση.

Από το άρθρο, «Το αγόρι με το Burberry», του Κώστα Στούπα, capital.gr, 10.9.13.

Leonidas : Ο Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ δια του αρχηγού του Αλέξη λανσάρει νέα μόδα στις "αντιμνημονιακές" διαδηλώσεις.


Δίνει το παράδειγμα στους απανταχού, (δεξιοτσέπες), αριστερούς, ο ΙΔΙΟΣ, φορώντας στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, (με την ευκαιρία της Διεθνούς Εκθέσεως), πουκάμισο μοντελάκι Burberry.

Κατεβείτε στους δρόμους-διαδηλώστε με… Rolex στα χέρια και Γούνες στους ώμους, όπως έλεγε ο Χάρρυ Κλυνν επί… Χρυσής (κλεπτοκρατικής) εποχής ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου