Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ιδού η… Κύπρος, Ιδού και το Πήδημα (Εκτός Ευρωζώνης – ΕΕ) Β΄


Τελικά το «πήδημα» δεν έγινε, (Εκτός Ευρωζώνης – ΕΕ), γιατί φαίνεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση κατάλαβε ότι,

* Ωραίο μεν το «ηρωικό» ΟΧΙ της κυπριακής βουλής την 19.3.13 στην απόφαση του Eurogroup της 15.3.13,

* Αλλά Μόνοι και Φαλιρισμένοι και χωρίς να συγκινείται το… Ξανθό Γένος, (Ρώσοι), θα ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση,

* Από… κουρεμένοι και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαπιστώσεις – Συμπεράσματα:


* Η κυπριακή κυβέρνηση είχε ζητήσει στο πρώτο Eurogroup το «κούρεμα» όλων των καταθέσεων ανεξαρτήτως ποσού, για να μην «κουρευτούν», μόνο οι μεγαλοκαταθέτες καλοί πελάτες των κυπριακών τραπεζών, Ρώσοι.

* Οι «κακοί» Ευρωπαίοι του Eurogroup δεν ήθελαν το «κούρεμα» των καταθέσεων κάτω των 100.000€, δηλαδή των μικροκαταθετών, σύμφωνα με ότι ισχύει σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

* Το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο ήταν γνωστό στην Κύπρο από το Νοέμβριο του 2012, (επίσημα στις διαπραγματεύσεις του μνημονίου), αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση Χριστόφια δεν έκανε τίποτα για να προετοιμασθεί.

* Η νέα συμφωνία διάσωσης της Κύπρου του Eurogroup της 25.3.13 είναι πολύ χειρότερη σε οικονομικό βάρος για την Κύπρο, με την εξασφάλιση όμως των καταθετών μέχρι 100.000€.

* Η Κύπρος έφαγε… Πόρτα από τη Ρωσία και κατέπεσε το παραμύθι του Ξανθού γένους που σώζει τον ελληνισμό.

* Η Τουρκία καιροφυλακτεί να καταπιεί την Κύπρο και το Αιγαίο σε ένα στραβοπάτημα. Συμφιλιώνεται με το Ισραήλ και διακηρύσσει ότι η Κύπρος δεν έχει δικαίωμα να βάζει εγγύηση τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, που ανήκουν και στην ίδια, όπως ισχυρίζεται.

* Ας ξυπνήσουν και οι Έλληνες, (αγανακτισμένοι και μη), από το πάθημα-μάθημα των Κυπρίων αδελφών και να μην ακούνε τις σειρήνες των λαϊκιστών ΤσιπροΚαμμένων που,

* Ναι μεν Σχίζουν μνημόνια, Διώχνουν τροϊκανούς και χαρακτηρίζουν γκάνγκστερ τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας, αλλά θέλουν και τα λεφτά (δανεικά) τους,

* Από τη…. Σιγουριά της, (Ανεύθυνης και Ανάξιας), Αντιπολίτευσης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου