Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Αμάθεια ή Σκόπιμη Παραπληροφόρηση;


Ποιος ήταν ο Καραμανλής λίγο-πολύ γνωρίζουμε όλοι. Δύσκολη είναι η απάντηση στο ερώτημα τι θα έκανε σήμερα ο Καραμανλής για να αντιμετωπίσει τη σοβούσα οικονομική κρίση.

Σε μια ανάλογη (εθνική εκείνη) κρίση το 1974 μετά την πτώση της δικτατορίας και την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, όταν ο Αττίλας κατέστρεφε τη Μεγαλόνησο, ο Καραμανλής έκανε μια κίνηση που αναμφισβήτητα ανύψωσε το ηθικό του λαού.

Έφυγε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, καταγγέλλοντας έτσι την κακή πλευρά της συμμαχίας, η οποία στάθηκε ανίκανη ή απρόθυμη να βοηθήσει ένα μέλος της που δεχόταν επίθεση από ένα άλλο μέλος.

Η αναφορά αυτή δεν συνιστά έμμεση προτροπή προς την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά να πράξει κάτι αντίστοιχο. Αλλά πρέπει πάντα όλοι να ενθυμούνται ότι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί (είτε πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις είτε για σχέσεις κρατών) είναι να σε θεωρεί ο άλλος δεδομένο.
Από το άρθρο, «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ», του Στ. Ψυχάρη ΤΟ Βήμα 10.3.13.

Σχόλιο Λεωνίδα: Ο συντάκτης είναι αμαθής, ή παραπληροφορεί σκόπιμα;

Το καταστροφικό λάθος του "εθνάρχη", στοίχισε και ακόμα στοιχίζει στη χώρα την ελληνική ΔΙΟΙΚΗΣΗ στον αέρα και τη θάλασσα στο Αιγαίο σε συμμαχικό επίπεδο.

Με την έξοδο της Ελλάδος από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ οι Τούρκοι αμφισβήτησαν τα νατοϊκά εγχειρίδια της ελληνικής επιχειρησιακής διοίκησης στο Αιγαίο.

Για να άρουν το Βέτο οι Τούρκοι, για την επανένταξη της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ δεν δέχτηκαν την ελληνική διοίκηση του Αιγαίου. Οι Τούρκοι από τότε ενίσχυσαν τις θέσεις τους, σε διεθνές επίπεδο και διεκδικούν σήμερα το μισό Αιγαίο.

Θυσίασε λοιπόν ο «διορατικός εθνάρχης» το εθνικό συμφέρον, για να ικανοποιήσει το «πατριωτικό» αίσθημα του πλήθους εναντίον του ΝΑΤΟ, και άφησε ανυπεράσπιστη την Κύπρο στον Δεύτερο Αττίλα.

Πρέπει λοιπόν να μιμηθεί τον «μη δεδομένο εθνάρχη» ο νυν πρωθυπουργός;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου