Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Βρήκαν….. Λεφτά! (οι Αντιμνημονιακοί) (Β΄)


Πού θα στηθεί το «δικαστήριο των λαών», (που λένε οι αντιμνημονιακοί), από το οποίο αναμένουμε τη διαγραφή του «επαχθούς» χρέους και γιατί να συμφωνήσουν τα κράτη της Ευρωζώνης, που μας έχουν (μετά το κούρεμα) δανείσει τα πολλά;

Άλλη συλλογική χίμαιρα είναι ότι θα «πάρουμε από τους πλούσιους» τα χρήματα που απαιτούνται για την πραγματοποίηση όσων υπόσχονται οι «αντί».

Κανείς, όμως, εκλογικός συνδυασμός που θέλει την ακύρωση της δανειακής σύμβασης δεν διαθέτει και δεν προτείνει ένα λογιστικώς επαρκές σχέδιο απαλλοτρίωσης των «ζάπλουτων» συμπολιτών μας.

* Δεν ακούγεται κάτι περί επιβολής συντελεστή φορολογίας εισοδήματος 60%.

* ΄Η κάποια έκτακτη φορολόγηση καταθέσεων, περιουσιών ή τοποθετήσεων. 

Με την τρίτη «κοινή» υπόσχεση, οι τράπεζες θα υποχρεωθούν σε διαγραφή δανείων και μετάθεση τόκων.

Πράγματι, όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα προβλέπουν την κρατικοποίηση ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος.

Παραδόξως, το ίδιο προβλέπει και το δεύτερο Μνημόνιο, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Επειδή όμως η Ευρωζώνη δεν θα χρηματοδοτήσει τίποτε εκτός Μνημονίου, ούτε οι πρακτικώς ήδη πτωχευμένοι μέτοχοι θα συμφωνήσουν να διαγράφουν οι πολιτικοί χρέη ψηφοφόρων τους με τα νέα κεφάλαια, το βάρος προορίζεται για την «πλάτη» των καταθετών.

Αν οι πολιτικοί που πάνε «κόντρα στο Μνημόνιο» έχουν κάποια άλλη λύση, παρακαλούμε να ενημερώσουν τους καταθέτες πριν, πολύ λογικά, αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους.

Άλλη «φιλολαϊκή» υπόσχεση είναι η διατήρηση της ονομαστικής αξίας όλων των συντάξεων. Και των μισθών, προφανώς μόνον όσων αμείβονται από το κράτος.

Εν κατακλείδι, οι «εκτός Μνημονίου» υποσχέσεις οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι οι επικριτές της δανειακής σύμβασης θα προβούν σε εσωτερικό δανεισμό. Υποχρεωτικό, προφανώς.

* Αφού η τρόικα θα έχει αποσύρει τα ωραία της ευρώ και κανείς εχέφρων κάτοικος αυτής της χώρας δεν θα τους δανείζει δραχμή τσακιστή.


Από το άρθρο, «Αντιμνημονιακών ελλείμματα», του Μπάμπη Παπαδημητρίου στην kathimerini.gr 24.4.12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου