Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Πρότυπο Κασσελάκη

Η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών στον κόσμο έχει όριο ηλικίας ψήφου τα 18 έτη, (μεταξύ αυτών ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κίνα, Ινδία, Ρωσία), Ιαπωνία 20, ενώ η Κούβα 16, Αργεντινή 16, Βόρεια Κορέα 17, Νότιο Σουδάν 17, απ' όπου φαίνεται ότι εμπνεύστηκε ο Τσίπρας το 2016 και άλλαξε την ηλικία δικαιώματος ψήφου στα 17 έτη, (ουσιαστικά και 16+).

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει μπούγιο στις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη προέδρου κατέβασε το όριο στα 15 χρόνια, (ουσιαστικά και 14+). Η κοροϊδία και το φτύσιμο στον («σοφό») λαό απίστευτη και δεν κρύβεται… σύντροφοι, αλλά έτσι ήταν πάντα η (ελληνική) αριστερά, πονηρούτσικη, ψεύτικη και σκάρτη.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι ψήφισαν 148.821, εκ των οποίων 40.000 ήταν νέα μέλη.
Κουίζ:
1. Πόσοι από τα 40.000 νέα μέλη είναι ανήλικοι* και ΛΟΑΤΚΙ, (που επιτέλους απέκτησαν leader);
2. Η νεολαία πλέον (και των 14+ χρόνων) αποκτά ένα επιπλέον κίνητρο για να έχει πρότυπο τον Κασσελάκη;

*Ανήλικος θεωρείται το άτομο που διανύει την παιδική, ή την εφηβική ηλικία και το οποίο, ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν έχει φθάσει ακόμη σε συγκεκριμένη ηλικία, ώστε να θεωρείται ενήλικος, ευρισκόμενος σε στάδιο όπου η σωματική και πνευματική ανάπτυξή του δεν έχει ολοκληρωθεί.
Σε κάθε περίπτωση είναι αντιφατικό να αποκτά οικονομικά, φορολογικά, νομικά και λοιπά δικαιώματα κάποιος στα 18 του, να αντιμετωπίζεται μέχρι τη συμπλήρωση του 17ου έτους σαν ανήλικος και παρόλα αυτά, να του δίδεται δυνατότητα ψήφου. 

Στην Ελλάδα της παρακμής, του... χύμα και των μόνο για την καρέκλα τους πολιτικών συμβαίνει και αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου