Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Κατευνασμός με… βρώμικες μπότες

Η Ελλάδα σύρεται σε διμερείς διαπραγματεύσεις στο υψηλότερο επίπεδο, (υπουργών-πθ, παρά την αντίθετη πολιτική μέχρι τώρα από το 1974), δήλωση και του Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς συμβούλου του Ερντογάν, (συζήτηση στα ελληνοτουρκικά θα πρέπει να γίνει σε διμερές επίπεδο, χωρίς την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

 Δεν φθάνει που συνεχώς οι Τούρκοι επαναλαμβάνουν την υπεράσπιση της «γαλάζιας πατρίδας» (τους) στο Αιγαίο, (με όλες τις γνωστές διεκδικήσεις στον αέρα στην θάλασσα, στα ελληνικά νησιά και την Κύπρο), με ισχύον το casus belli, το τουρκολιβυκό μνημόνιο κλπ, ορίζεται συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδος Τουρκίας στην Άγκυρα την 5 Σεπτεμβρίου, ημέρα… προπαρασκευής ξεριζωμού των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη 6-7.Σεπ.1955. Δεν γινόταν να ορισθεί άλλη ημέρα;

Θεωρούν το… τυράκι των ελάχιστων έως καθόλου παραβιάσεων στο Αιγαίο, (βολεύει και την Τουρκία λόγω οικονομικής δυσπραγίας), σαν υποχώρηση της Τουρκίας, ενώ σπρώχνουν πλήθη λαθρομεταναστών καθημερινά προς την Ελλάδα.


Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν (λίγες μέρες πριν) σε εορταστική εκδήλωση (30.08.23) αναφέρεται στην νίκη του τουρκικού κατά του ελληνικού στρατού, που με τις προδοτικές φιλοδοξίες του και τις βρόμικες μπότες του λέρωσε την την Ανατολία και έκαψε την Σμύρνη. 

Το ελληνικό ΥΠΕΞ απαντά με "σκληρή" δήλωση για "εχθροπαθείς δηλώσεις που δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος συνεργασίας", χωρίς απάντηση για τον εμπρηστή της Σμύρνης Κεμάλ.

Καλά… ο Γεραπετρίτης θα πάει με τα… βρώμικα παπούτσια του να συνομιλήσει με τον πονηρό ανατολίτη και να προετοιμάσει την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν σε αυτό το κλίμα φτυσίματος; 

Τους φτύνει και το ΝΑΤΟ με τα συγχαρητήρια της νίκης του 1922 - δεν μπορούσαν να το αποτρέψουν αφού είχαν την περσινή εμπειρία;

Τόσο απελπιστικά φοβούνται την Τουρκία; Εθνική αξιοπρέπεια δεν υπάρχει; Δεν εκπροσωπούν τους εαυτούς τους, εκπροσωπούν το ελληνικό έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου