Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Χάνει…

Απέτυχε ο Πούτιν στο Κίεβο, (να καταλάβει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας – όπως ήταν το αρχικό σχέδιο), και με την αποχώρηση των εκεί ρωσικών στρατευμάτων, οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν όλα τα εδάφη τους μέχρι τα σύνορα της Λευκορωσίας και Ρωσίας. 

Τώρα ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να σημειώσει κάποια επιτυχία στην ανατολική και νότια Ουκρανία (περιοχή Ντονμπάς). 

Παράλληλα (μετά το φιάσκο του Κιέβου) ο ίδιος ο Πούτιν, ο ΥΠΕΞ Λαβρόφ και η εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Ζαχάροβα απειλούν (αφήνουν υπονοούμενα και) με χρήση πυρηνικών όπλων με αστραπιαίο τρόπο (sic) όσα κράτη βοηθούν (με πολεμικό υλικό) την Ουκρανία, ή απειλούν την ασφάλεια της Ρωσίας, (λες και ετοιμάζεται η Δύση να εισβάλει στην Ρωσία). 

Ύστερα από τις διεθνείς αντιδράσεις, (περί χρήσης πυρηνικών), βγαίνουν και δηλώνουν ότι ποτέ δεν είπαν ότι θα κάνουν χρήση πυρηνικών. Οι άνθρωποι αυτοί (Πούτιν, Λαβρόφ, Ζαχάροβα κλπ) είναι κοινοί ψεύτες. 

Τι να πιστέψεις από αυτούς; Τον ίδιο τον Πούτιν και τον Λαβρόφ που μέχρι την προηγούμενη μέρα της εισβολής στην Ουκρανία ψεύδονταν λέγοντας ότι (200.0000 στρατεύματα) κάνουν ασκήσεις και δεν πρόκειται να επιτεθούν στην Ουκρανία, ή την Ζαχάροβα που δήλωνε ειρωνικά να της πουν πότε θα γίνει η επίθεση των Ρώσων στην Ουκρανία για να κανονίσει να πάει για σκι; 

Απλώς τώρα δείχνουν το αδιέξοδο και την αγωνία τους για την έκβαση του πολέμου, που όπως φαίνεται δεν μπορούν να κερδίσουν. Όσο παρατείνεται ο πόλεμος τόσο περισσότερο θα χάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου