Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Με την ουρά στα… σκέλια

Δεν έχουν τέλος οι εξωφρενικές απαιτήσεις των Τούρκων για την αμφισβήτηση κυριαρχίας πλέον και των μεγάλων μας νησιών του ανατολικού Αιγαίου, (Λέσβος, Λήμνος, Χίος, Σάμος, Ρόδος κλπ), λόγω της στρατικοποίησης τους. 

Χθες ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τσαβούσογλου και η εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΘΑ της Τουρκίας επανέλαβαν ότι "18 νησιά του Αιγαίου παραχωρήθηκαν υπό όρους, (η Τουρκία έχει στείλει και σχετικές επιστολές στον ΟΗΕ), αποστρατιωτικοποίησης στην Ελλάδα με τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων, όμως η Ελλάδα αγνόησε το διεθνές δίκαιο και μετέτρεψε τα νησιά σε στρατόπεδα μηχανοκίνητων στρατιωτικών δυνάμεων κι έγινε δυνητική απειλή για την Τουρκία". 

Άρχισαν να μετράνε και… παραβιάσεις της Ελλάδος – μέτρησαν 229 παραβιάσεις με στρατιωτικά, θαλάσσια και αεροπορικά μέσα στα εν λόγω νησιά της μέσα στο 2022!

Με αυτό το κλίμα που δημιουργεί η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδος, των καθημερινών ύβρεων/προσβολών και παραβιάσεων στον αέρα, την θάλασσα, και των υπερπτήσεων νησιών (και από drones) γιατί συμφωνεί η κυβέρνηση στην συνέχιση των επαφών – διαπραγματεύσεων στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου 2022; Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εξευτελίζει την χώρα και να την σέρνει ταπεινωμένη (με την ουρά στα σκέλια) σε διαπραγματεύσεις με τον άρπαγα υβριστή Τούρκο. 

Η Τουρκία σέρνει την Ελλάδα σε διαπραγμάτευση υπό τους δικούς της όρους, (διαρκούς απειλής της κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της) και ταυτόχρονα αποφεύγει κυρώσεις, (για την παραβατική της συμπεριφορά προς Ελλάδα και Κύπρο,) από την ΕΕ, (αφού η Ελλάδα της δίνει το επιχείρημα των "διαπραγματεύσεων" με την Τουρκία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου