Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Σανός… Ελπίδας

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση του χιονιά. Είπε μεταξύ άλλων: «Καταθέτω εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά. Γιατί έχει έρθει η ώρα να φύγετε. Να ανασάνει ο τόπος.» 

Ο κ. Τσίπρας… νοιώθοντας την ανάσα του κ. Ανδρουλάκη, (Το ΚιναλΠασοκ πιάνει διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και… ανεβαίνει φυσικά σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ), προσπαθεί να κερδίσει… πόντους δυσαρέσκειας των πολιτών από τους (πραγματικά λανθασμένους) χειρισμούς της κυβέρνησης στον χιονιά και με… λεονταρισμούς περί εκλογών τώρα κλπ. 

Μιλάει αυτός για την χειρότερη κυβέρνηση, όταν ο ίδιος κορόιδεψε τον λαό (για να γίνει πθ) με προεκλογικές ψευτομαγκιές, (σχίσιμο των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο, διαγραφή του χρέους της χώρας… ερήμην των δανειστών, κατάργηση ΕΝΦΙΑ …νταούλια για τις αγορές κλπ). Μετεκλογικά ...δούλεψε το 61,31% του ελληνικού λαού με το ΟΧΙ (που το έκανε ΝΑΙ) του δημοψηφίσματος, διάλυσε το χρηματιστήριο, έκλεισε και ξεπούλησε τις τράπεζες, αφήνοντας τις με capital controls για 4 χρόνια. 

 

Υπέγραψε ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ μέχρι το... 2060, αιώνιο μνημόνιο (μνημονιακή ταφόπλακα) με υποθήκευση όλης της δημόσιας περιουσίας, (και τους αρχαιολογικούς χώρους-μουσεία) για 99 χρόνια, με 25δις€ ενέχυρο για άμεση ρευστοποίηση σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής δανείων και χρέωσε την χώρα με επιπλέον 100 έως 200δις€ σε δημόσιο χρέος και χαμένο πλούτο (από την χαμένη ανάπτυξη). 

Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για 4 χρόνια και στο τέλος κρίνονται για τα πεπραγμένα τους. Στην Ελλάδα σπάνια οι κυβερνήσεις εξαντλούν την 4ετία, συνήθως τα κόμματα εξουσίας κάνουν εκλογές νωρίτερα, οπότε θεωρούν ότι τους… βολεύει. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου