Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Φρεγάτες ή… Βάρκες

Η κυβέρνηση πρόκειται να αποφασίσει (και ήδη έχει αργήσει) τον τύπο των φρεγατών για τον (επαν)εξοπλισμό του Πολεμικού Ναυτικού, (καθορισμός ισχύος του για τα επόμενα 20-40 χρόνια), που έχει μείνει πίσω στην κύρια του αποστολή, την αντιμετώπιση του τουρκικού ΠΝ, (και στα.. όνειρα της τουρκικής γαλάζιας πατρίδας). 

Οι νέες φρεγάτες πρέπει να έχουν επιχειρησιακά χαρακτηριστικά άμυνας περιοχής και δυνατότητες υποστήριξης αεροναυτικών επιχειρήσεων επί μακρόν στην περιοχή νότια και ανατολικά της Κρήτης – Καρπάθου - Κάσου - Ρόδου - Καστελορίζου, υποστήριξης του δόγματος ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδος - Κύπρου και ευρύτερα στην ανατολική Μεσόγειο. 

Οποιοδήποτε φρεγάτα δεν θα πληρεί τα παραπάνω κριτήρια θα είναι μια επιλογή ήττας απέναντι στην Τουρκία, επιζήμια (ή και μοιραία) για την εθνική κυριαρχία* και τα εθνικά συμφέροντα*. 

Η στρατιωτική ηγεσία και ιδιαίτερα ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΝ θα είναι απόλυτα υπεύθυνοι απέναντι στον ελληνικό λαό και την ιστορία, αν η πολιτική ηγεσία αποφασίσει διαφορετικά και αυτοί παραμείνουν στην θέση τους, (που σημαίνει ότι δεν πρέπει να αφήσουν να συμβεί αυτό – αρκετές εκπτώσεις στους εξοπλισμούς των ΕΔ έχουν γίνει διαχρονικά από λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις/σκοπιμότητες).

*Για να είναι πράγματι Μέγα το Θαλάσσιο Κράτος της Ελλάδος, όπως λέει ο θυρεός του ΠΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου