Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Τουρκο - Μιθριδατισμός*

Θεωρείται επιτυχία το ήρεμο; καλοκαίρι που «εξασφαλίσθηκε» κατά την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 

Μήπως η Τουρκία πήρε πίσω το τουρκολιβυκό μνημόνιο*, την «γαλάζια πατρίδα»* και όλες τις παράνομες διεκδικήσεις* σε βάρος της Ελλάδος; Φυσικά ΟΧΙ. 

Λίγο πριν την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ δύο περιπολικά της τουρκικής ακτοφυλακής προσπάθησαν να εμβολίσουν 2 σκάφη του Λιμενικού, προκαλώντας τους ζημιές κοντά στην Λέσβο εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, (δεν δόθηκε σημασία*) και βέβαια συνεχίζονται οι παραβάσεις και παραβιάσεις (…ρουτίνας*) των Τούρκων στον ΕΕΧ του Αιγαίου. 

Οι Τούρκοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι τα ερευνητικά και γεωτρύπανα σκάφη τους ετοιμάζονται για την ανατολική Μεσόγειο (Κύπρος – τουρκολιβυκό μνημόνιο) και ο Ερντογάν έχει ανακοινώσει ότι θα μεταβεί στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου για να γιορτάσει την κατάκτηση του 37% της Κύπρου, να εγκαινιάσει βάση drones στο παράνομο στρατιωτικό αεροδρόμιο στον Λευκόνοικο και να παραδώσει τα Βαρώσια σε Τούρκους επιχειρηματίες για εκμετάλλευση.

Ο Ερντογάν το… παίζει διαλλακτικός για να μην έχει κυρώσεις και να προωθήσει τα συμφέροντα της Τουρκίας στην ΕΕ ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ. 

Ο Μητσοτάκης εξασφάλισε ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι χωρίς (υποτίθεται) Oruc Reis, αλλά με όλες τις διεκδικήσεις της Τουρκίας ατόφιες* και τις… συνήθεις (πλέον) επακουμβήσεις σκαφών*, παραβάσεις* και παραβιάσεις* του ΕΕΧ της Ελλάδος και λοιπών προκλητικών ενεργειών* (συμπεριλαμβανομένων, απειλών, ύβρεων και χλευασμών).

Δεν δικαιολογούνται καθυστερήσεις στον επανεξοπλισμό, (ιδίως φρεγατών για το ΠΝ), και στην επάνδρωση των ΕΔ, καθώς και στην ενημέρωση του λαού για την σοβαρότητα της τουρκικής απειλής.

Υπόψη όπου (*) = Μιθριδατισμός: Βαθμιαία εξοικείωση του ανθρώπινου οργανισμού σε δηλητήρια, η (μεταφορικά) βαθμιαία εξοικείωση του ανθρώπου σε δυσάρεστες καταστάσεις, που σε βάθος χρόνου γίνονται ανεπαίσθητες και συνηθίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου