Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

ΑΕΙ (Ανώτατα Εξευτελισμένα Ιδρύματα)

Οι (αριστεροί) αντιεξουσιαστές κουκουλοφόροι εξακολουθούν να μαγαρίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια ανενόχλητοι. Αυτήν την φορά μπούκαραν στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημ. Μπουραντώνη και αφού έσπασαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, (συμπεριλαμβανομένων υπολογιστών και αντικειμένων ιδιαίτερης ιστορικής αξίας), ξεφτίλισαν τον πρύτανη περνώντας του ταμπέλα: «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». 

Την φωτογραφία αυτή (βλέπε παρακάτω) την δημοσίευσαν σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου λένε μεταξύ άλλων: «Το πρωί της Πέμπτης 29/10 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση/εκκένωση του γραφείου του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μία δράση στα πλαίσια του πανελλαδικού καλέσματος αλληλεγγύης για έναν Οκτώβρη υπεράσπισης των καταλήψεων». 

Στο τέλος κάνοντας… πλακίτσα λένε ειρωνικά: «Ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

Και αυτή η κυβέρνηση 16 μήνες τώρα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να απαλλάξει τα πανεπιστήμια της χώρας από τα κουκουλοφέροντα αριστεροαναρχοφασιστικά αποβράσματα. Ψήφισαν την κατάργηση του ασύλου. Και λοιπόν; Εφάρμοσαν τον νόμο; ΟΧΙ. Άρα ΜΗΔΕΝ. Και η ακαδημαϊκή κοινότητα, που ξεφτιλίζεται διαρκώς; …Μόκο για την (ξεφτιλισμένη) καρέκλα… Απίστευτη κατάντια… Καφριστάν.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Αναφαίρετο… Aνέκδοτο*

Όπως φαίνεται οι Τούρκοι… άργησαν να καταλάβουν πόσο τους φοβάται το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος. Τι σημαίνει αυτό; Έχουν προηγηθεί 46 χρόνια (από το 1974) τουρκικών προκλήσεων, που γενικά ήταν σε ένα «θεωρητικό» διεκδικητικό πλαίσιο, (αμφισβήτηση ΕΕΧ, FIR, SAR, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ) με εξαίρεση την περίπτωση των Ιμίων (σταθμός διεκδικήσεων και για άλλα νησιά-βραχονησίδες) και τις υπερπτήσεις νήσων, (μη απαγόρευσης τους), συνεπεία λανθασμένων χειρισμών των ελληνικών κυβερνήσεων. 

Τώρα που οι Τούρκοι προχωρούν στην υλοποίηση των διεκδικήσεων τους, (έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, της περιοχής του Αιγαίου (Ρόδου, Καρπάθου, Καστελορίζου) και ευρύτερα της ανατολικής Μεσογείου, κατάλαβαν ότι μπορούν να συνεχίζουν ανενόχλητοι, (απλά… παρακολουθούμενοι) το πρόγραμμα τους για έρευνα υδρογονανθράκων, αφού οι κόκκινες γραμμές της «μεζέ» (του Ακάρ) Ελλάδος …πρασινίζουν η μία μετά την άλλη. Έτσι θα συνεχίσουν και με γεωτρύπανα στο Καστελλόριζο και στην Κρήτη.

(*) Από το 1994 που η Ελλάδα υπογράφει την διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, (δικαίωμα μονομερούς επέκτασης των χωρικών της υδάτων από 6νμ σε 12νμ), όλες οι κυβερνήσεις διακηρύσσουν ότι θα ασκήσουν το δικαίωμα, σε κατάλληλο χρόνο, που ποτέ δεν έρχεται. Ακόμα και χθες ο π/θ Μητσοτάκης καταχειροκροτούμενος(!!) στην Βουλή έκανε την ίδια δήλωση! Έλεος!

Έχουν καταλάβει ότι αυτή η δήλωση είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο για τους Τούρκους, που… σκυλοβαριούνται να το ακούνε 26 χρόνια;

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Η... Αλληλεγγύη της… Αγέλης*

Στον κοινό… εχθρό, έλεγχο των ποινικών πράξεων - απαρνήσεως των προνομίων των βολευτών, 262 βουλευτές ψήφισαν (την 14 Οκτ 2020) κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή και προέδρου του ΜεΡα25 Γ. Βαρουφάκη. Υπενθυμίζεται ότι υπό καθεστώς lock down σε έλεγχο των λιμενικών οργάνων για την μετάβαση του στην Αίγινα, όχι μόνο αρνήθηκε τον έλεγχο, αλλά και φέρθηκε κατά σκαιό τρόπο στους Λιμενικούς ελεγκτές. 

O κ. Βαρουφάκης (τότε) σε ερώτηση δημοσιογράφου για την μετάβαση στην βίλα του στην Αίγινα, είπε (μεταξύ άλλων) ότι μένει σχεδόν τον μισό χρόνο εκεί, ενώ παραδέχθηκε ότι στο Ε1 η κατοικία αυτή αναφέρεται ως δευτερεύουσα (εξοχική). Το ίδιο θα μπορούσαν να ισχυρισθούν όλοι οι Έλληνες που έχουν εξοχική κατοικία, αλλά ατυχώς δεν είναι... Μπαρουφάκηδες και θα υφίσταντο τις συνέπειες του νόμου.

(*) Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Βουλή και το… πνεύμα (συμφέρον) της αγέλης τον απάλλαξε. Αλληλούια!

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Όχι στην Εθνική Αφασία - Απαιτείται εθνική εγρήγορση


Επικοινωνιακά τι παρατηρεί κάποιος στην κρίση με την Τουρκία (ιδίως) τους τελευταίους 3 μήνες;

1. Από πλευράς Τουρκίας μια συνεχόμενη επιθετική ρητορική και προπαγάνδα κατά της Ελλάδος από το ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο (πρόεδρος Ερντογάν) μέχρι τον τελευταίο κυβερνητικό ή της αντιπολίτευσης αξιωματούχο. Όλο αυτό το άκρως επιθετικό μέχρι υβριστικό κατά της Ελλάδος κλίμα μεταφέρεται (με συνεχή ρεπορτάζ) καθημερινά μέσω των ΜΜΕ (ιδίως των τηλεοπτικών σταθμών) στον ελληνικό λαό, που δεν προλαβαίνει (ούτε) να μετράει το πλήθος των απειλών και ύβρεων της Τουρκίας κατά της χώρας του, και (μάλλον) υποσκάπτει το ηθικό του για αντίσταση καθιστώντας τον δεκτικό σε παραχωρήσεις (προς την Τουρκία) για την αποφυγή ενός (πιθανού) πολέμου. Αντίθετα ο τουρκικός λαός, (από το κλίμα κατά της Ελλάδος που προωθεί η ηγεσία του) φανατίζεται και εξυψώνεται το εθνικό του φρόνημα, (ξεχνώντας και τα όποια οικονομικά προβλήματα τον ταλαιπωρούν).

2. Από πλευράς Ελλάδος οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις (περί «κόκκινων» γραμμών κλπ), τα… μισόλογα περί υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, οι αναφορές στην… προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο (ποιο Δίκαιο;) μόνο γέλιο και περιφρόνηση προκαλούν στην τουρκική κυβέρνηση, στο πολιτικό σύστημα και στον τουρκικό λαό, που… μυρίζονται τον φόβο της ελληνικής πλευράς.

Δεν διανοείται κανείς ότι το κλίμα τουρκικής «τρομοκρατίας» μέσω των ελληνικών ΜΜΕ (αφήνεται εσκεμμένως να) προωθείται, ή και γίνεται ανεκτό από την κυβέρνηση για να προετοιμάζεται ο ελληνικός λαός για παραχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων ή/και εθνικής κυριαρχίας στους Τούρκους.

 

Αυτό που απαιτείται ΤΩΡΑ είναι η ενημέρωση του ελληνικού λαού για την σοβαρότητα της τουρκικής απειλής και η προετοιμασία του για την αντιμετώπιση της, (άμεσα και σε βάθος χρόνου), που γίνεται μόνο με θυσίες, οικονομικές και άλλες, (εξοπλισμοί των ΕΔ, αύξηση της θητείας, κλπ).

Οι διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος δεν έχουν τέλος… Παραπάνω ένας (νέος) χάρτης αξιώσεων της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδος, (…τρώει το μισό Αιγαίο), που αναρτήθηκε χθες από τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας Αντίλ Καραϊσμαΐνογλου στο twitter, ο οποίος υποστήριξε ότι η χώρα του επέκτεινε τις περιοχές έρευνας και διάσωσης, για να καλύπτει τις περιοχές στις οποίες πραγματοποιούν έρευνες τα τουρκικά πλοία. 

Σε λίγο θα φθάσουν στον... δακτύλιο...

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

…Μετακινούμενες «Kόκκινες» Γραμμές

Ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης δήλωσε προχθές ότι η κόκκινη γραμμή της Ελλάδος είναι τα… 6νμ (εθνικά χωρικά ύδατα). Τι εννοεί ο (ποιητής) υπουργός; Αμφισβήτησαν οι Τούρκοι τα χωρικά ύδατα της Ελλάδος των 6νμ και δεν το ξέρουμε; Είδε κανείς να εκδίδουν NAVTEX οι Τούρκοι στην… παραλία του Καστελλόριζου (εντός των 6νμ); 

Και το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12νμ, (με τις σεισμικές έρευνες των Τούρκων) …πάει (de facto) περίπατο; Είναι σοβαρή εθνικά αξιοπρεπής δήλωση αυτή; Τι θα σκέπτεται ο Τούρκος ΥΕΘΑ Ακάρ, που είπε ότι η Ελλάδα μπροστά τους είναι μεζές; Δικαιώνεται;

Όταν και ο ΥΠΕΞ κ. Δένδιας κάνει αστειάκια με το μουστάκι του Τούρκου ομολόγου του Τσαβούσογλου, (πριν από μερικές μέρες συγχρόνως με τους Τούρκους να κάνουν βόλτα στην παραλία της Αμμοχώστου) και οι Τούρκοι (χθες) να... ανταποδίδουν με καψόνι στον αέρα επί μισή ώρα στον εναέριο χώρο (νότια σύνορα Τουρκίας - Ιράκ), με κίνδυνο να τελειώσουν τα καύσιμα του κυβερνητικού αφους, τι άλλο θα δούμε;

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Ο Ερντογάν πάει... Καστελλόριζο

Το πόσο βαθιά νυχτωμένη είναι η ελληνική πλευρά, (ως προς τις προθέσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος), φαίνεται στο ανώτατο επίπεδο (π/θ Μητσοτάκη), που σε χθεσινή του συνέντευξη στα «Νέα», (λίγες ώρες πριν την έκδοση της τουρκικής ΝΑVTEX για έρευνες του ερευνητικού πλοίου «Oruç Reis»* στα 6,5νμ από το Καστελλόριζο), λέει ότι «δεν ψάχνεται για καυγά» (με τους Τούρκους) και περιμένει την ημερομηνία των διερευνητικών επαφών, (όπως διαβεβαίωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ τον Έλληνα ομόλογο πριν 3 ημέρες)…

Εν τω μεταξύ η ελληνική πλευρά είχε ανεχθεί τις προκλήσεις των Τούρκων που ήδη είχαν γίνει:
-Είχαν εκδώσει 2 νέες ΝΑVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο και μεταξύ Ρόδου και Καστελλορίζου ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.
-Είχαν εκδώσει αντι- NAVTEX για τη Λέσβο και Χίο, θεωρώντας άκυρες τις ελληνικές ναυτικές ασκήσεις σε «αποστρατικοποιημένα» νησιά.
-Είχαν μετακινήσει το ερευνητικό πλοίο «Barbaros» από τα ανατολικά στα δυτικά της Κύπρου για έρευνες στα οικόπεδα 6 και 7 από 10 Οκτ μέχρι 9 Νοεμβρίου.
-Προέβησαν σε νέα… εισβολή στην Αμμόχωστο, (άνοιξαν με μπουλντόζες είσοδο στην παραλία της Αμμοχώστου, που γέμισε από Τουρκοκύπριους).

 Το Famagusta.News στo Βαρώσι: Εικόνες και βίντεο από την περίκλειστη περιοχή

Η κυβέρνηση αυτήν την φορά δεν πρέπει να αφήσει (με κάθε τρόπο) την Τουρκία να διεξαγάγει έρευνες στην υφαλοκρηπίδα της και μάλιστα στα 6,5νμ από το Καστελλόριζο. Αν δεν το κάνει και περιμένει την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Γαλλία, τους… Αρειανούς, τότε ας ξεχάσει και την υφαλοκρηπίδα που της αποδίδει το Διεθνές Δίκαιο και να αρκεστεί στα 6νμ, που της …επιτρέπουν οι Τούρκοι. 

Το… κωμικοτραγικό είναι ότι ακόμα (στην κυβέρνηση)… ψάχνονται για το αν θα ορίσουν την θητεία στον Στρατό 9-12 μήνες, με 9 σε όσους θα υπηρετούν την στον Έβρο και στα νησιά, (που ήδη γίνεται γιατί οι ντόπιοι υπηρετούν στον τόπο τους!). Αυτήν την «ετοιμότητα» βλέπουν οι Τούρκοι και τρώνε τα… νύχια τους.
*(Στον χάρτη οι προηγούμενες 1,2,3 τουρκικές NAVTEX σεισμικών ερευνών και η 4 που ισχύει για το «Oruç Reis» από 12 Οκτ - 9 Νοε 2020) 

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Covid-19 free… Διαδηλώσεις

Πλήθος κόσμου έξω από το Εφετείο (για την δίκη της ΧΑ) διαλαλούν όλα τα («ανεξάρτητα») κανάλια περιμένει την απόφαση του Δικαστηρίου. Κανείς δεν ασχολείται με τον συνωστισμό (ο ένας πάνω στον άλλο) με τους μισούς (τουλάχιστον) διαδηλωτές χωρίς μάσκες. Και η δικαιοσύνη έχει αφεθεί… «ανεπηρέαστη» να επιτελέσει το έργο της. 

Ποιος Χαρδαλιάς, ποιος Τσιόδρας, ποιοι ειδήμονες λοιμωξιολόγοι ποιοι δημοσιογράφοι όλοι τους που.. κατακεραυνώνουν τις πλατείες για συνωστισμούς… μπύρας, ποια αστυνομία ποια πρόστιμα;; …Χύμα κράτος, χύμα λαός (πάντα).