Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Οι… Ξεβαμμένες Κόκκινες Γραμμές

Είναι κατανοητό ότι αυτή η ανάρτηση, (όπως και παρόμοιες προηγούμενες), δεν είναι καθόλου ευχάριστες. Είναι κατανοητό ότι δεν είναι καθόλου ευχάριστο να βλέπεις την χώρα σου να είναι έρμαιο του άρπαγα Τούρκου. Ο Ερντογάν έχει… λυθεί… Όχι μόνο δεν απέσυρε το ερευνητικό πλοίο Uruc Reis από τις παράνομες έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ, αλλά απείλησε ότι αν ενοχληθεί, (για να μην κάνει έρευνες), θα απαντήσει με σκληρό κτύπημα.

Που πήγαν οι… κόκκινες γραμμές; Που… πήγε η διακηρυγμένη θέση της κυβέρνησης, ότι θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο/τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος; Περίμενε (η κυβέρνηση) από την Γερμανία, που ούτε (και ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ, μαζί με Ιταλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Μάλτα), δεν συμφώνησαν σε κοινό ανακοινωθέν των ΥΠΕΞ της ΕΕ στις 14 Αυγ 2020 να αναγνωρίσουν το (νόμιμο) σύμφωνο καθορισμού ΑΟΖ, Ελλάδος – Αιγύπτου, να σταματήσει τον Ερντογάν, ή νομίζει (ακόμα) ότι θα έλθει η Γαλλία να διώξει τους Τούρκους από την ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ;

Γιατί δεν προχωρά (η κυβέρνηση) σε άμεσες (ουσιαστικές) ενέργειες ενίσχυσης των ΕΔ; Όπως σε μια νύχτα ο Μεϊμαράκης μείωσε την θητεία σε 9 μήνες, (λίγο πριν τις εκλογές του 2009), μπορεί (ο Παναγιωτόπουλος) να την αυξήσει μέχρι και τους 18 μήνες, (τι περιμένει ακόμα που οι Τούρκοι ετοιμάζονται για την… Κρήτη). 

Αυτό που καταλαβαίνουν και σέβονται εχθροί και φίλοι είναι μόνο η Ισχύς. Ας πάψουν πια να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος («βούτυρο, ή κανόνια» του ανεκδιήγητου Παπαντωνίου), εκτός και αν προετοιμάζουν τον λαό για παραχώρηση (αμαχητί) κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος στους Τούρκους.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ φοβάμαι ότι μια μέρα θα ξυπνήσουμε και θα μας λείπουν κάποια "δάκτυλα" από το χέρι μας και βέβαια ΟΛΑ ΚΑΛΆ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή