Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Πάντα.. Ψωροκώσταινα


Η πρωτεύουσα της Τσεχίας αποκαλείται (και δικαίως) χρυσή πόλη, με το ιστορικό της κέντρο πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO. Το Κάρλοβυ Βάρυ (σαν ζωγραφιά) λουτρόπολη με 12 ιαματικές πηγές. Πόλεις μνημεία, καθαρές, χωρίς μουτζούρες στους τοίχους και.. αφισοκολλήσεις, άριστες συγκοινωνίες και η φύση της χώρας με το απέραντο πράσινο χωρίς σκουπίδια. Οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα κέντρα διασκεδάσεως και οι κλειστοί δημόσιοι χώροι χωρίς καπνιστές, το κάπνισμα στο πεζοδρόμιο..

Η επιστροφή στο σκουπιδαριό, στις μουτζούρες στους τοίχους, στο κάπνισμα στους κλειστούς χώρους, σπασμένα παγκάκια, διαλυμένα πάρκα και παιδικές χαρές στις άθλιες υποδομές, (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τριτοκοσμικός κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός Αθηνών, παρά την.. αναβάθμιση, άθλιος ο περιβάλλων χώρος με εγκαταλειμμένες σιδηροδρομικές γραμμές, με μπάζα, σωρούς από παλιοσίδερα και άχρηστα υλικά παντού). Δείγμα.. πολιτισμού των ελληνοπαίδων ο βανδαλισμένος σιδηροδρομικός σταθμός Αγίου Στεφάνου, (το χάλι του, ούτε στην.. Καμπούλ), απέραντη πίκρα..

Η Τσεχία έχοντας λίγη παραπάνω έκταση από την μισή Ελλάδα (78.866τχλμ) και τον ίδιο περίπου πληθυσμό (10.610.940) το 1990 είχε GDP 40,477δισ.$ και η Ελλάδα υπερδιπλάσιο GDP 97,963δισ.$. Το 2017 η Τσεχία με GDP 215,914δισ.$ ξεπέρασε την Ελλάδα που είχε 203,493 δισ.$. (Στοιχεία: https://countryeconomy.com/).

Οι Τσέχοι, (καμένοι από τον κομμουνισμό - έπαθαν και έμαθαν) έχουν όλο το φάσμα της αριστεράς (τύπου ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) κάτω από το 10%, δουλεύουν και δημιουργούν. Οι Έλληνες που δεν έζησαν την επικράτηση του κομμουνισμού, (παρόλο που τους στοίχισε χιλιάδες θύματα και απίστευτες καταστροφές), δεν έμαθαν και συνεχίζουν, (καθοδηγούμενοι από όλα τα κόμματα σε.. ιδεολογία κρατισμού) να.. αριστερίζουν και να επιλέγουν άχρηστο πολιτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα την χρεοκοπία και την ηθική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική παρακμή.

Ντροπή και κρίμα για τους Έλληνες με το ένδοξο παρελθόν και το καλύτερο.. οικόπεδο στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου