Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ήλθε για Μαλλί και πήρε και το.. Scalp


Ο σκοπός της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, (η δεύτερη τούρκου προέδρου έπειτα από 65 χρόνια), υποτίθεται ότι είναι η βελτίωση των διμερών σχέσεων, ή άμβλυνση των αντιθέσεων, η προώθηση μέτρων καλής γειτονίας και η καλύτερη συνεργασία επ’ ωφελεία και των δύο λαών. Τέτοιες επισκέψεις πρέπει να οργανώνονται λεπτομερώς και ως προς τα προς συζήτηση θέματα και ως προς το τι θα ειπωθεί στις από κοινού δηλώσεις συνεντεύξεις που θα γίνουν.

Όχι μόνο δεν επιτεύχθηκε ο παραπάνω σκοπός, αλλά ο σουλτάνος Ερντογάν άδραξε την ευκαιρία που το έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) Παυλόπουλος, (οπωσδήποτε σε συνεννόηση με το ΥΠΕΞ), για να ανοίξει με τον πιο επίσημο τρόπο όλη την γκάμα των τουρκικών διεκδικήσεων σε βάρος της Ελλάδος, (..επικαιροποίηση συνθήκης Λωζάνης, Αιγαίο, "Τούρκοι" Θράκης). Μάλιστα έκανε.. φροντιστήριο στον ΠτΔ με την επίδειξη «καλών» προθέσεων/ενεργειών της Τουρκίας, όπως στο ότι υποστήριξε την Ελλάδα στην επανένταξη της (με όρους Τουρκίας φυσικά) στο ΝΑΤΟ, (μετά την καταστροφική απόφαση Κ.Καραμανλή να βγάλει την χώρα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ), την συμφωνία για το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο που απέρριψαν οι Ελληνοκύπριοι, την διευκόλυνση εκλογής πατριάρχη κλπ.
Και η εικόνα άκρως προσβλητική με τον Ερντογάν να κάθεται.. άνετος στο μέσον του καναπέ και τον ΠτΔ.. στριμωγμένο και.. κουλουριασμένο στο άκρο του ίδιου καναπέ, να απολογείται στο τέλος ότι δεν είναι αρμόδιος για τον χειρισμό των θεμάτων! Και το στεφάνι που είχε καταθέσει ο Ερντογάν (νωρίτερα) στον άγνωστο στρατιώτη, (δικό του από την Τουρκία), μια τουρκική σημαία σε στεφάνι!

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τις ίδιες τουρκικές αξιώσεις-διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, κάνοντας και.. πλακίτσα στον Τσίπρα για το νεαρό της ηλικίας του, ενώ αυτός έχει πείρα στο κυπριακό και έχει προσπαθήσει πολύ για την επίλυση του. (Προηγουμένως ο Τσίπρας αναφερόμενος στο κυπριακό είχε πει, ότι είναι 43 χρονών και δεν έχει λυθεί ακόμη το κυπριακό).

Γιατί τον κάλεσαν; Γιατί δεν προέβλεψαν τα.. παρατράγουδα; Τι πέτυχαν με την.. ιστορική επίσκεψη.. φιάσκο; Να.. πλακωθούμε live;;

Ηθικό δίδαγμα:
Στα πλαίσια του, «ουδέν κακόν αμιγές καλού», τουλάχιστον τώρα άπαντες, (όλα τα κόμματα), και ιδίως οι αιθεροβάμονες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξέρουν με τον πιο επίσημο τρόπο, (εντός προεδρικού μεγάρου και Μαξίμου), Ακριβώς τι σημαίνει Τουρκική Απειλή!

Απομένει να.. εμπεδώσουν το μάθημα, να σοβαρευτούν και όλοι μαζί να ενισχύσουν την Εθνική Άμυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου