Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Το Κόλπο.. Σανού Τσίπρα Καμμένου


Πριν έλθουν στην εξουσία (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) τους ένωναν οι «αγώνες» κατά των μνημονίων της διαγραφής του χρέους και της επαναφοράς μισθών και συντάξεων (σε επίπεδα προ μνημονίων). Κατηγόρησαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους γερμανοστολιάδες και προδότες που υπέγραφαν στα τέσσερα τα μνημόνια των τοκογλύφων δανειστών.
Ήλθαν στην εξουσία και αποδείχτηκαν πιο μνημονιακοί από αυτούς που κατηγορούσαν. Έφεραν 2 νέα μνημόνια, ρήμαξαν τους πάντες στους φόρους - περικοπές μισθών/συντάξεων και ξεπούλησαν για 99 χρόνια την κρατική περιουσία στους «τοκογλύφους» δανειστές, με αποκλειστικό σκοπό να μην χάσουν την εξουσία έστω υπογράφοντας (και αυτοί) στα.. τέσσερα.

Έπειτα από 2,5 χρόνια στην εξουσία το ακροαριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ έχουν κάτι κοινό πολιτικό χαρακτηριστικό; Κανένα!

Το αντιμνημονιακό μένος τους έγινε μνημονιακή αγάπη, για την διατήρηση της εξουσίας! 
Και πως θα δικαιολογήσουν στον «σοφό» λαό και μάλιστα στους χρήσιμους ηλίθιους ψηφοφόρους τους, (έστω για τα.. μάτια), την συνεχιζόμενη συνεργασία τους (ακροαριστερών με ακροδεξιούς);

Στην Βουλή όταν τίθενται προς ψήφιση νόμοι που «θίγουν» την «θρησκευτική/πατριωτική» ευαισθησία των ΑΝΕΛ (πχ σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια) τους καταψηφίζουν (..συνεπείς στους ψηφοφόρους τους) χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η κυβερνητική πλειοψηφία, γιατί υπάρχει η βεβαιότητα ότι ψηφίζουν άλλα κόμματα γι αυτούς, συμπεριλαμβανομένης της ΝΔ.

Οι ΑΝΕΛ ανέχονται νομοθετικές παραχωρήσεις τύπου επιστροφής της παιδείας στην δεκαετία του 1980 και σημαίας με κλήρωση στο δημοτικό, καθόσον είχε εκδιωχθεί ο πρώην υπουργός παιδείας Φίλης που τα έβαλε με την εκκλησία.

Σε επίπεδο διανομής.. σανού για να συγκρατείται το ακροαριστεροδεξιό πελατολόγιο τους ο ΣΥΡΙΖΑ βαράει αριστερές «προοδευτικές» κορόνες και οι ΑΝΕΛ «πατριωτικές-χριστιανορθόδοξες».
Ένα παράδειγμα από τα τελευταία τους τρικ, οι «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» κατά τον πρόεδρο της Βουλής Βούτση και η «αποκήρυξη» της δήλωσης αυτής από τον «προστάτη» της Ορθοδοξίας Καμμένο.

Και με όλη αυτή την φασαρία που συντηρείται με αντιπαραθέσεις και από την αντιπολίτευση κουκουλώνονται μείζονα προβλήματα, όπως η άρνηση των δημοσίων υπαλλήλων να αξιολογηθούν, (βοήθησε η υπουργός Γεροβασίλη που έταξε ότι δεν τιμωρούνται όσοι δεν θέλουν την αξιολόγηση, για να πληρώνονται ακόμα και οι επίορκοι υπάλληλοι ψηφοπελάτες τους), οι κατασχέσεις λογαριασμών καταθέσεων, σπιτιών, μαγαζιών, μέχρι 250δις€ κόκκινα δάνεια, οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν, ο  ΕΝΦΙΑ που έρχεται κλπ.

Πόσο ηλίθιος πρέπει να είσαι για να πιστεύεις αυτές τις στημένες μούφα κόντρες; 
Με όλα τα καμώματα τους όμως μια χαρά διατηρούνται στην εξουσία οι μπαγαμπόντηδες άχρηστοι   ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Θα εξαντλήσουμε την τετραετία λέει ο Τσίπρας! Θα πάμε μέχρι τέλους μαζί λέει ο Καμμένος! Κορόιδα είναι; Πότε θα βρεθούν τόσοι βλάκες για να τους ξαναβάλουν στην εξουσία;

Και ενώ θα έπρεπε να έχουν καταρρεύσει και εξαφανιστεί πολιτικά, προκαλεί θλίψη ότι υπάρχει ακόμα ένα ποσοστό μέχρι και 20% του «σοφού» λαού που εξακολουθεί να.. τρέφεται με τον σανό τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου