Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Η.. Lux Ελλάς κ η.. Φτωχή Γαλλία


Ο μεγαλύτερος καταστροφέας της νεώτερης Ελλάδος Ανδρέας Παπανδρέου, μεταξύ άλλων δομικών καταστροφικών αλλαγών, (που έκανε στα ΑΕΙ, συνδικαλισμό κλπ), με τον περιβόητο νόμο Κουτσόγιωργα 1232/1982, κατάργησε την ιεραρχία στην δημόσια διοίκηση. Έτσι στις ανώτατες βαθμίδες (γενικοί γραμματείς υπουργείων) και ανώτερες (διευθυντές διευθύνσεων υπουργείων μέχρι και τμηματάρχες) διορίζονταν (χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια) άτομα με μόνο προσόν την κομματική ταυτότητα, (κομματόσκυλα). Μια κομματικοποιημένη δημόσια διοίκηση, (άχρηστων), που άλλαζε κάθε φορά με την αλλαγή κυβερνήσεων, απαιτούσε και ένα πολυάριθμο υπουργικό σχήμα, για να προΐσταται της.. ιεραρχικής αλυσίδας των κρατικών κομματόσκυλων.

Από τότε κανείς (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) δεν άλλαξε αυτόν τον νόμο, με αποτέλεσμα να κομματοκρατείται ο (αναποτελεσματικός) κρατικός μηχανισμός και να σχηματίζονται… ολιγομελείς κυβερνήσεις των 45 και 50 (άχρηστων) υπουργών!

Σε πολιτισμένες (φυσιολογικές) χώρες ο κρατικός μηχανισμός δουλεύει αποτελεσματικά και χωρίς την ύπαρξη κυβέρνησης, (πχ το Βέλγιο έκανε πάνω από ένα χρόνο χωρίς κυβέρνηση, η Ιταλία είχε συχνές εναλλαγές κυβερνήσεων και η κυβέρνηση τεχνοκρατών κράτησε 2 χρόνια κλπ).
Στην φαλιρισμένη ψωροκώσταινα έχουμε να ταΐζουμε (διαχρονικά) ακόμη και πάνω από 50 άχρηστους (υπουργούς-υφυπουργούς).
Στην Γαλλία είναι.. τσίπιδες. Η κυβέρνηση Μακρόν έχει μόνο 22 μέλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου