Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Η (Διαχρονική) Πολιτική Ραγιαδισμού Έναντι της Τουρκίας


Οι Τουρκία παρά τα τεράστια προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει, εσωτερικά, (μαίνεται ο πόλεμος στην ΝΑ Τουρκία με το ΡΚΚ, μαζικές βομβιστικές επιθέσεις σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις), και εξωτερικά (διάχυση πολέμου Συρίας στο έδαφος της), σχεδόν σύγκρουση με Ρωσία, (που μάχεται στη Συρία στο πλευρό του Άσαντ), συνεχίζουν με αυξανόμενο ρυθμό την εκδήλωση εχθρικών ενεργειών, (σε όλο το φάσμα των διεκδικήσεων τους), σε βάρος της χώρα μας.
Συγκεκριμένα εκτός από τις καθημερινές… βόλτες ρουτίνας πολεμικών αφων τους στο Αιγαίο, (παραβάσεις ΚΕΚ -παραβιάσεις ΕΕΧ, υπερπτήσεις ελληνικών νησιών), πρόσφατα:

* Η Τουρκία, κάνοντας καψόνι στον κ. Τσίπρα, απαγόρευσε στο πρωθυπουργικό αφος (6.2.16) να προσγειωθεί στην Ρόδο, προκειμένου να ανεφοδιαστεί και να συνεχίσει το ταξίδι του για επίσημη επίσκεψη στο Ιράν, μέσω Τουρκίας.

* Στις 11.2.16, κατόπιν έκδοσης ελληνικής ΝΟΤΑΜ για έρευνα και διάσωση στην περιοχή της νήσου Κινάρου μετά την πτώση ελικοπτέρου του πολεμικού μας ναυτικού, (θάνατος και των 3 στελεχών του Π.Ν.),  οι Τούρκοι εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ, ζητώντας να τους αναφέρεται οποιαδήποτε κίνηση στην περιοχή, αμφισβητώντας παράνομα για άλλη μία φορά τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Να σημειωθεί ότι η Κίναρος είναι σχεδόν στο μέσον του Αιγαίου μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

* Στις 11.2 το βράδυ, οι Τούρκοι εξέδωσαν NAVTEX με την οποία γνωστοποιούνταν ότι το υδρογραφικό και ωκεανογραφικό πλοίο «Τσεσμέ» θα πραγματοποιήσει έρευνες μεταξύ 16ης και 28ης Φεβρουαρίου στα διεθνή ύδατα, αλλά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ανάμεσα στην Εύβοια, τη Σκύρο, και τα Ψαρά.
Τελευταία φορά το «Τσεσμέ» είχε πραγματοποιήσει έρευνες στο Αιγαίο στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, συνοδευόμενο από δύο τουρκικά πολεμικά πλοία.
Όσο η Ελλάδα παραμένει παθητική απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, τόσο ανοίγει η όρεξη των Τούρκων και αυξάνουν τις διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας και αναβαθμίζουν τις προκλήσεις τους.

Πότε θα καταλάβουν, (η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία), ότι με την «σώφρονα» τακτική που ακολουθούν στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, (για μη κλιμάκωση κρίσης), πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο; Η αδυναμία αποφασιστικής αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας, είναι αυτή που την τροφοδοτεί συνεχώς.
Ο Διαχρονικός Θουκυδίδης λέει: «Το Σώφρον είναι το Πρόσχημα του Άνανδρου»!
Η Ελλάδα οφείλει να αντιδράσει αποφασιστικά, και να μην επιτρέπει να συμβαίνουν τέτοιες προκλήσεις, που παραβιάζουν κατάφωρα την εδαφική ακεραιότητα και τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας.
Έχει επικρατήσει η (ραγιαδίστικη) άποψη ότι τυχόν αλλαγή της παθητικής στάσης αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων θα προκαλέσει πόλεμο.
Ούτε το 1987 έγινε πόλεμος, όταν η Ελλάδα απείλησε την Τουρκία με βύθιση του «Σισμίκ», που είχε βγει για έρευνες στο Αιγαίο. Μεγάλη κρίση υπήρξε, αλλά δεν αλλάζουν διαφορετικά παγιωμένες τακτικές των Τούρκων. Η Ελλάδα τότε απειλούσε και το εννοούσε, προβαίνοντας σε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες ενός τέτοιου ενδεχομένου. Οι Τούρκοι το κατάλαβαν, «μάζεψαν» αμέσως το πλοίο τους και δεν τόλμησαν να το ξαναβγάλουν. Γιατί τελευταία επιχειρούν πάλι; Γιατί δεν υπάρχει καμία αντίδραση...

Μέχρι τώρα βλέπουμε μόνο την τακτική της Κότας, (του κοτετσιού, ούτε καν αλανιάρας)! Ούτε στις καλές εποχές, (προ κρίσης και με δεξιούς «πατριώτες»), έγινε τίποτα. Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα έχει συμβάλλει στην απαξίωση και την μείωση του βιοτικού επιπέδου του στελεχιακού δυναμικού των ΕΔ, (των "ενστόλων"), καθώς και στην υποβάθμιση των υποδομών και εξοπλισμού των. Πόσο μάλλον τώρα που η χώρα έχει φαλιρίσει, (πχ τους λείπουν και... καύσιμα), και έχεις έναν ανεκδιήγητο πρωθυπουργό να λέει, (πάγια θέση της Τουρκίας), ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα! 
Από την άλλη, έχεις μια Τουρκία που αναβαθμίζει και εξοπλίζει συνεχώς τις ΕΔ της, και σε βλέπει σαν τον κακομοίρη/ζήτουλα γείτονα, που σε έχει μόνο για φτύσιμο... Το μέλλον είναι πολύ δυσοίωνο για τη χώρα μας και ο χρόνος μετράει υπέρ της Τουρκίας.
Ο "σοφός" λαός είναι άξιος της τύχης του, με τους άχρηστους ηγέτες που ψηφίζει να τον κυβερνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου