Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Οι Άχρηστοι… Μεταρρυθμίζουν την Παιδεία


Χωρίς καμία διαδικασία και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση Τσίπρα σάρωσε σωρεία συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων σε όλο το φάσμα του εκπαιδευτικού συστήματος - κατήργησε την αξιολόγηση, την Τράπεζα Θεμάτων, την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη μονοπρόσωπων οργάνων στα πανεπιστήμια, κατήργησε τα πρότυπα σχολεία, αφαίρεσε τις αρμοδιότητες των Συμβουλίων Ιδρυμάτων, έδιωξε ουσιαστικά όλους τους επιφανείς Έλληνες καθηγητές του εξωτερικού που ήρθαν στην Ελλάδα για να της προσφέρουν τα φώτα τους κι έφερε πίσω τους αιώνιους φοιτητές και το πανεπιστημιακό άσυλο προστασίας της ανομίας.
Θα πείτε: τι να περιμένει κάποιος από έναν υπουργό που χαρακτηρίζει την αριστεία ρετσινιά και αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό στο επίπεδο της μάθησης ως ενδυνάμωση της καπιταλιστικής ιδεολογίας. Ή από τον άλλο υπουργό που θέλει να μεταρρυθμίσει την παιδεία αλλά ο ίδιος δεν έχει καν τελειώσει το πανεπιστήμιο.

Δυστυχώς οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι άσχετοι και λίγοι, κολλημένοι σε άλλες εποχές και αποκομμένοι από την εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο.
Από άρθρο, «Κολλημένοι», του Νότη Παπαδόπουλου, kathimerini.gr, 4.12.15.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου