Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Κομματική (μια από τα ίδια) Σαβούρα ή Ανανέωση;


Το blog αυτό δεν υποστηρίζει την ΝΔ.  Μάλιστα έχει την άποψη, (και έχει αναρτηθεί στο παρελθόν), ότι και η ΝΔ, (για να αποδοθεί δικαιοσύνη), θα έπρεπε να έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ του 4%, καθόσον συνέβαλε μαζί μ’ αυτό επί δεκαετίες στην χρεοκοπία και την καταστροφή της χώρας, (πολιτική, πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική).
Το ότι δεν… έπιασε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα οφείλεται στην… άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ (του Τσίπρα) σε συνδυασμό με την ραγδαία πτωτική πορεία αυτού του κόμματος, λόγω των τερατωδών υποσχέσεων/ψεμάτων του για να κερδίσει την εξουσία. Δηλαδή ο «σοφός» λαός έδιωξε τους άχρηστους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από την εξουσία και έφερε τους ακόμα πιο άχρηστους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και τώρα… αρχίζει να το καταλαβαίνει!
Έτσι, λόγω μη εναλλακτικής πολιτικής εξουσίας, εξακολουθεί να… παίζει η ΝΔ, (πάνω από 400.000 πήγαν και ψήφισαν για αρχηγό στη ΝΔ), χωρίς να πληρώσει τα εγκληματικά εθνικά λάθη της, όπως πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ.
Παρουσιάζεται τώρα μια ευκαιρία για την ΝΔ να ξεκαθαρίσει την σαβούρα,  (αιώνιους βολευτές, κρατιστές/λαϊκιστές, κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, κομματολαμόγια κλπ), και να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα.
Στην διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ, (μετά την πρώτη ψηφοφορία), έμειναν ο κ. Β. Μεϊμαράκης και ο κ. Κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Μεϊμαράκης είναι ο εκφραστής της παλιάς «καλής» κρατικίστικης σχολής της ΝΔ, (κομματοφρουρά/πελατοκρατεία), με την… εύνοια μάλιστα του κ. Κ. Καραμανλή του βραχέως και «ακάματου», που δεν έχει… καταδεχθεί μέχρι τώρα να μιλήσει και να ζητήσει έστω ένα συγνώμη, για την καταστροφική για τη χώρα θητεία του ως πρωθυπουργού. Είναι της λογικής να μην αλλάξει τίποτα, της λαϊκής δεξιάς στην χειρότερη της μορφή, (κρατιστές, προστάτες συντεχνιών, κλαδικών συμφερόντων, κλειστών επαγγελμάτων κλπ), και να παραμείνουν στις ίδιες θέσεις αυτοί που, (όπως και ο ίδιος), ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας. Ο Μεϊμαράκης είναι αυτός που επί θητείας του ως προέδρου της ΝΔ εμφανίστηκαν ξανά οι… μουτσούνες που είχαν εξαφανιστεί, Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, Μαντούβαλος, κλπ.

Ο κ. Μητσοτάκης, της νεότερης γενιάς πολιτικών, δοκιμάστηκε σε υπουργικά καθήκοντα και έδειξε ότι μπορεί να συγκρουστεί με συντεχνίες, κρατικίστικες νοοτροπίες και κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές. Τα περί ονόματος που… κουβαλάει ο κ. Μητσοτάκης είναι μπούρδες για τον «σοφό» λαό.

Εκτιμάται ότι: Η ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη αρχηγό, (εφόσον πραγματοποιήσει αυτά που υπόσχεται), θα έχει πιθανότητες να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα, (που το χρειάζεται η χώρα), μακριά από την σαβούρα, (προσώπων), το πελατειακό κράτος και τις παθογένειες του παρελθόντος. Όμως θα είναι πολύ δύσκολο να νικήσει τον κ. Μεϊμαράκη, που έχει από πίσω του τον κομματο/συνδικαλιστικό μηχανισμό και την πελατοκρατεία, που «εκφράζουν» τον «σοφό» λαό της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου