Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Η Εγκληματική Παράληψη Καθήκοντος στα Ολυμπιακά Ακίνητα


Ήταν πανάκριβοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες (ΟΑ) του 2004; Ήταν, και το κόστος αυτό επίσπευσε τη χρεωκοπία της χώρας. Οι ΟΑ στοίχησαν 8,486δις. ευρώ, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ υπάρχουν υπόνοιες για κόστος πολύ μεγαλύτερο.

Οι…. χλιδάτοι με δανεικά Έλληνες, (πολιτικοί, και προβατοψηφοφόροι),
δεν ήθελαν να μοιάσουν στους….. τσίπιδες Αμερικανούς της Ατλάντας, που διοργάνωσαν τους ΟΑ το 1996 μόνο με 1,8δισ. δολάρια, από τα οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατέβαλε μόνο 500εκ., όχι για τους Αγώνες, αλλά για έργα υποδομής στην πολιτεία της Γεωργίας και στην πόλη της Ατλάντας.

Αλλά έστω έγιναν οι πανάκριβοι αγώνες, ήταν απόλυτα επιτυχείς και ο κόσμος έμεινε κατάπληκτος από το… θαύμα της μικρής Ελλάδος. Τι ακολούθησε μετά; Ποια είναι η τύχη των πανάκριβων ολυμπιακών εγκαταστάσεων;

Πέρασε η (προπαρασκευαστική για χρεωκοπία), πενταετία του Κ. Καραμανλή, (του Βραχέως ή Ακάματου), πέρασε η (εισαγωγική στη χρεωκοπία) διετία του ΓΑΠ (του λεφτά υπάρχουν), πέρασε η μεταβατική (επί χρεωκοπίας) κυβέρνηση Παπαδήμου και κυβερνούν ακόμη, (επί χρεωκοπίας), η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ΔΗΜΑΡ και άνευ. 

Τι έχουν κάνει όλοι αυτοί, για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, για να βγει κανένα φράγκο εν μέσω χρεωκοπίας; Εκτός από ελάχιστες εγκαταστάσεις που μερικώς αξιοποιήθηκαν, ουσιαστικά  ΤΙΠΟΤΑ:

* Το γήπεδο του μπιτς βόλεϊ, κόστισε 36εκ. ευρώ δεν απέφερε ποτέ έσοδα στο κράτος.
* Η εγκατάσταση του κανόε καγιάκ, στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού που κόστισε 35εκ. ευρώ, δεν έγινε ποτέ υδάτινο πάρκο όπως είχε εξαγγελθεί.
* Στο γήπεδο σόφτμπολ, κόστους 22εκ. ευρώ, φυτρώνουν σήμερα αγριόχορτα.
* Το κλειστό γήπεδο Γαλατσίου κόστισε 54εκ. ευρώ και παραμένει εδώ και χρόνια σφραγισμένο, αν και υπήρχαν σχέδια για την αξιοποίησή του.
* Το Ολυμπιακό Κέντρο της Νίκαιας έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Πειραιά για 40 χρόνια, χωρίς να έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα.
* Το Ολυμπιακό Χωριό, που κόστισε 500εκ. ευρώ, απέκτησε κατοίκους μετά τους Αγώνες, στην είσοδό του όμως σε καλωσορίζει σήμερα ανεκμετάλλευτο και κατεστραμμένο στο εσωτερικό του το κτίριο διαπίστευσης των Αγώνων. Στο κολυμβητήριο λιμνάζουν…. τα νερά της βροχής και οι περισσότεροι εμπορικοί χώροι έχουν βανδαλιστεί. 
* Το ίδιο το ΟΑΚΑ δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμα ως θεματικό πάρκο.

«Μην κάνετε τα ίδια λάθη που έκανε και η Ελλάδα», ήταν η προειδοποίηση του μέλους της ΔΟΕ και πρόεδρος της Παγκόσμιας Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Ντένις Οσβαλντ προς τους Βρετανούς το 2008 όταν πρότεινε να αξιοποιηθεί το κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά ως διεθνές προπονητικό κέντρο. «Διέθετε κουζίνες και κρεβάτια, και ξένες αποστολές, ειδικά από χώρες που έχουν μακρύ χειμώνα και αναζητούν καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες, θα μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν», λέει στην «Κ» ο Ελβετός αθλητικός παράγοντας. «Δεν έγινε όμως κάτι»,

Θα πληρώσει κανείς από τα παχύδερμα της εξουσίας τη ζημιά που προκλήθηκε από τη μη αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων;
Θα πάει κανείς φυλακή για εγκληματική σε βάρος της χώρας παράλειψη καθήκοντος:
Τουλάχιστον, θα ξυπνήσουν οι Έλληνες και θα πάψουν να είναι προβατοψηφοφόροι των κομματοβοσκών, που τους κατέστρεψαν και επιτέλους να τους ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ;
Στοιχεία από kathimerini.gr «Ολυμπιακή ερήμωση δέκα χρόνια μετά» 15.8.14 και «Διδάγματα από την Ατλάντα» 16.8.14.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου