Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Υπάρχει Αριστερά και Υπεύθυνη;; (Sτο Εllada Zoume)!


Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ πριν ακριβώς από ένα χρόνο να συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Α. Σαμαρά ήταν μια τολμηρή πολιτική πράξη. 



Χαιρετίστηκε ως υπεύθυνη στάση που σηματοδότησε τη μετάβαση ενός τμήματος της αριστεράς από την ουτοπική, μαξιμαλιστική και λαϊκίστικη διεκδίκηση των πάντων στη στάση ευθύνης και ρεαλισμού για τη σωτηρία της χώρας.
Όμως κάθε φορά που ερχόταν η ώρα της εφαρμογής τους, τα στελέχη του που πήραν υπουργικούς θώκους κωλυσιεργούσαν. Πολλές φορές τόσο ο κ. Μανιτάκης όσο και ο κ. Ρουπακιώτης έφτασαν στα πρόθυρα της παραίτησης και αυτή απετράπη την τελευταία στιγμή. Όμως αυτή η αποτροπή σήμαινε πάντα και αναβολή υλοποίησης της ψηφισμένης κυβερνητικής πολιτικής.


Η ΔΗΜΑΡ ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Όταν έφτασε η στιγμή των συμφωνημένων απολύσεων από το δημόσιο έκανε πίσω.Επειδή δυστυχώς ένα μεγάλο κομμάτι της αριστεράς στην Ελλάδα είναι κρατικοδίαιτο και υποκριτικό.
Θεωρεί φυσιολογικές τις απολύσεις από τον ιδιωτικό τομέα γιατί μπορεί να τις καταγγέλλει έστω κι αν οφείλονται σε μέτρα που αυτό ψηφίζει.
Αλλά θεωρεί απαγορευμένες τις απολύσεις από το δημόσιο έστω κι αν τις έχει ψηφίσει ως επιβεβλημένες.

Ο Φώτης Κουβέλης τόλμησε να επιχειρήσει την ίδρυση μιας νέας αριστεράς. Κυβερνώσας και υπεύθυνης. Αλλά δεν το κατάφερε. Και τελικά ίσως το πλήγμα που της επέφερε να είναι μεγάλο… Κρίμα.



Από το άρθρο, «Ο κ. Φώτης δεν άντεξε!», του Ν. Ευαγγελάτου στο newsit 21.6.13.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου