Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Βρήκαν….. Λεφτά! (οι Αντιμνημονιακοί) (Β΄)


Πού θα στηθεί το «δικαστήριο των λαών», (που λένε οι αντιμνημονιακοί), από το οποίο αναμένουμε τη διαγραφή του «επαχθούς» χρέους και γιατί να συμφωνήσουν τα κράτη της Ευρωζώνης, που μας έχουν (μετά το κούρεμα) δανείσει τα πολλά;

Άλλη συλλογική χίμαιρα είναι ότι θα «πάρουμε από τους πλούσιους» τα χρήματα που απαιτούνται για την πραγματοποίηση όσων υπόσχονται οι «αντί».

Κανείς, όμως, εκλογικός συνδυασμός που θέλει την ακύρωση της δανειακής σύμβασης δεν διαθέτει και δεν προτείνει ένα λογιστικώς επαρκές σχέδιο απαλλοτρίωσης των «ζάπλουτων» συμπολιτών μας.

* Δεν ακούγεται κάτι περί επιβολής συντελεστή φορολογίας εισοδήματος 60%.

* ΄Η κάποια έκτακτη φορολόγηση καταθέσεων, περιουσιών ή τοποθετήσεων. 

Με την τρίτη «κοινή» υπόσχεση, οι τράπεζες θα υποχρεωθούν σε διαγραφή δανείων και μετάθεση τόκων.

Πράγματι, όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα προβλέπουν την κρατικοποίηση ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος.

Παραδόξως, το ίδιο προβλέπει και το δεύτερο Μνημόνιο, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Επειδή όμως η Ευρωζώνη δεν θα χρηματοδοτήσει τίποτε εκτός Μνημονίου, ούτε οι πρακτικώς ήδη πτωχευμένοι μέτοχοι θα συμφωνήσουν να διαγράφουν οι πολιτικοί χρέη ψηφοφόρων τους με τα νέα κεφάλαια, το βάρος προορίζεται για την «πλάτη» των καταθετών.

Αν οι πολιτικοί που πάνε «κόντρα στο Μνημόνιο» έχουν κάποια άλλη λύση, παρακαλούμε να ενημερώσουν τους καταθέτες πριν, πολύ λογικά, αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους.

Άλλη «φιλολαϊκή» υπόσχεση είναι η διατήρηση της ονομαστικής αξίας όλων των συντάξεων. Και των μισθών, προφανώς μόνον όσων αμείβονται από το κράτος.

Εν κατακλείδι, οι «εκτός Μνημονίου» υποσχέσεις οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι οι επικριτές της δανειακής σύμβασης θα προβούν σε εσωτερικό δανεισμό. Υποχρεωτικό, προφανώς.

* Αφού η τρόικα θα έχει αποσύρει τα ωραία της ευρώ και κανείς εχέφρων κάτοικος αυτής της χώρας δεν θα τους δανείζει δραχμή τσακιστή.


Από το άρθρο, «Αντιμνημονιακών ελλείμματα», του Μπάμπη Παπαδημητρίου στην kathimerini.gr 24.4.12.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η Εκδίκηση του.... Χοντρού



Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Βρήκαν….. Λεφτά! (οι Αντιμνημονιακοί) (Α΄)

Φαίνεται ότι το 60% του εκλογικού σώματος εξετάζει πολύ σοβαρά να επικυρώσει με την ψήφο του την πολιτική του «Λεφτά Υπάρχουν».

Αν και η ανοησία αυτή αποδίδεται, εκ των υστέρων, στον πρώην πρωθυπουργό, εύκολα αναγνωρίζει κανείς αυτή την αντεθνική πολιτική ως «πολιτική των ελλειμμάτων». Εφαρμόστηκε άλλωστε επί τριάντα χρόνια, με μικρά διαλείμματα λιτότητας.

«Πνευματικοί» διάδοχοι της πολιτικής αυτής είναι τα κόμματα που αναγνωρίζονται μεταξύ τους ως «αντιμνημονιακά». Καταγγέλλουν τις συμφωνίες που συγκρατούν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν έχει ελάχιστες διαφορές.

* «Για μια Ελλάδα και μια Ευρώπη απελευθερωμένη από τη δουλεία των τόκων και των μυστικών διευθυντηρίων των αγορών» λέει ο ένας.

* «Εμείς την τρόικα θα την απελάσουμε από τη χώρα» υπόσχεται ο άλλος. «Η Ευρώπη δεν θέλει χώρες - εταίρους αλλά εταίρες» καταγγέλλει ο τρίτος.

* «Οι ξένοι δυνάστες και οι ντόπιοι λακέδες τους επιστρέφουν τη χώρα στις μαύρες μεταπολεμικές δεκαετίες της μεγάλης φτώχειας και εξαθλίωσης», διαβεβαιώνει γλαφυρά ένας τέταρτος.

Ζητούν από τους πολίτες να (απο)κλείσουμε τη χώρα μέσα στα σύνορά της. Σπεύδουν να διαβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος:

* Το κενό θα καλύψει η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, το ενδιαφέρον της Ρωσίας κ.ο.κ. Ποια κεφάλαια, πόσος χρόνος, ποιο ρωσικό ενδιαφέρον;

* Πού θα στηθεί το «δικαστήριο των λαών», από το οποίο αναμένουμε τη διαγραφή του «επαχθούς» χρέους και γιατί να συμφωνήσουν τα κράτη της Ευρωζώνης, που μας έχουν (μετά το κούρεμα) δανείσει τα πολλά;

Από το άρθρο, «Αντιμνημονιακών ελλείμματα», του Μπάμπη Παπαδημητρίου στην kathimerini.gr 24.4.12.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Κολλημένος με την Αυτοδυναμία!


Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η Αρχομανία των (Πολιτικών) Νάνων (ΣΤ΄)


Τελευταία μας προέκυψε και δεξιός…. ΣΥ.ΡΙΖ.Α, οι Ανεξάρτητοι (Καμμένοι) Έλληνες.

* Φωτιά και Τσεκούρι, για τα μνημόνια, αλλά…. ΝΑΙ στην ΕΕ και ευρώ.

* Επαχθές, (λέει το), χρέος το οποίο, ήταν ΔΑΝΕΙΚΑ που Ξεκοκάλιζαν επί χρόνια ο στρουμπουλός και οργισμένος πρόεδρος (Ανεξάρτητος Έλλην)  Καμμένος με τον κομματοστρατό και την ψηφοπελατεία του πρώην κόμματος του τη ΝΔ.

* Μιλιούνια ΧΗΨ  (Χρήσιμοι Ηλίθιοι Ψηφοφόροι) πιασμένοι σαν «Ψαριές» στα «δίκτυα» των Ανεξάρτητων Καμμένων, που τους τάζουν ότι :

**  Και δεν θα πληρώσουν το «Επαχθές χρέος» του ελληνικού κράτους,

** Και θα μπορούν να βρίζουν τους δανειστές,

** Και θα τους…. Υποχρεώσουν να (ξανά)δανείσουν,

** Και θα τους… Εκλιπαρούν (οι δανειστές), να ΜΗ φύγουν από το Ευρώ!!

Άρα λοιπόν:

* Και Μπαταξής και Μάγκας-Βαρεμένος και… Ανεξάρτητος Καμμένος ΧΗΨ. ΟΛΕ!!!

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η Αρχομανία των (Πολιτικών) Νάνων (Ε΄)

Το ΚΚΕ λέει την αλήθεια ως προς τις κομματικές επιδιώξεις,

* Μονομερή παραγραφή του δημόσιου χρέους, έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση και είσοδο στον σταλινικό κομμουνισμό. Αλλά,

* Δεν εξηγεί πως θα μπορέσει να επιβιώσει ένας λαός με μοναδικό σύμμαχο τη Βόρεια Κορέα, άντε και την Κούβα και

* Ψαρεύει ΧΗΨ (Χρήσιμους Ηλίθιους Ψηφοφόρους),

* Τάζοντας αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους, χάρισμα δανείων, χρεών, κλπ, κλπ.

Ο Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να θέλει ένα σύστημα Καστρο-Τσαβε-σοσιαλισμού, εντός-εκτός ΕΕ.

* Αναστολή ή μη πληρωμή δημόσιου χρέους και… υποχρέωση των ευρωπαϊκών κρατών να έχουν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με όρους…. (Τ)ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα!!

Αρέσει πολύ αυτό στους «κουλτουριάρηδες» ΧΗΨ!

Ο κύριος Κουβέλης, άλλος μέγας Αλιεύς ΧΗΨ, «μετριοπαθής» αριστερός, (χαμηλών τόνων) αντιμνημονιακός, υπέρ Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ΝΑΙ στα δανεικά, αλλά όχι στα μέτρα-όρους των δανειστών.


Περισσότερα για τους «αγώνες» των «προοδευτικών» δυνάμεων για προσέλκυση ΧΗΨ στην ανάρτηση, Το Ψάρεμα (ΧΗΨ) Καλά (Αριστερά) Κρατεί:
http://www.hellasbelowzero.blogspot.com/2011/12/blog-post_22.html

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η Αρχομανία των (Πολιτικών) Νάνων (Δ΄)


Ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ επιζητούσαν, (καλώς), να επιμηκυνθεί η διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου μέχρι τέλους της θητείας της Βουλής, φυσικά γιατί ήλπιζαν ότι η καθυστέρηση εκλογών θα τους ωφελούσε, για την ανάκτηση της δύναμης του κόμματος.

Τώρα ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ ζητά από το λαό, (πιο σεμνά), να είναι πρώτο κόμμα και συζητά συνεργασίες για να κυβερνήσει με τους ίδιους αποτυχημένους της καταστροφικής διετίας ΓΑΠ,

* (Ρέπα, Παπουτσή, Πετσάλνικο, Παπακωνσταντίνου, Ξενογιαννακοπούλου, Αποστολάκη και άλλους χλιδατο-σοσιαλιστές «συντρόφους») και

* Κάνει κι αυτός τις μεταγραφές του σε ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς και άλλους «επώνυμους» άσχετους με διαχείριση των κοινών.
Για τον Καρατζαφέρη-Κωλοτούμπα τι να πει κανείς… Όταν είδε ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου στοίχιζε σε (δημοσκοπικά) ποσοστά, (για το κόμμα του), την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, 
* Και το’παιξε μαινόμενος αντιμνημονιακός, ποντάροντας στον οργισμένο ΧΗΨ (Χρήσιμο Ηλίθιο Ψηφοφόρο),
* Κάνοντας κι αυτός… μεταγραφές τύπου Μέσι (ποδοσφαιριστή, όπως είπε ο ίδιος), ηθοποιών και «επώνυμων» τηλε-σαβουρο-εκπομπών.

Τα Πάντα Όλα, για το... Ψάρεμα των κορόιδων ΧΗΨ!!

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η Αρχομανία των (Πολιτικών) Νάνων (Γ΄)

Τώρα που πλησιάζει η μέρα των εκλογών και η ΝΔ (δημοσκοπικά) δεν πιάνει ούτε 20% ο ΣΑΜαράς ζητά από το λαό να του…. λύσει τα χέρια, δίνοντας του ισχυρή πλειοψηφία-αυτοδυναμία, για να σώσει…. Μόνος του τη χώρα.


 Ζητά από το λαό αυτοδυναμία για να κυβερνήσει με τους ίδιους αποτυχημένους και καταστροφείς της χώρας της 5,5ετίας Καραμανλή, (Αβραμόπουλο, Παυλόπουλο, Σπηλιωτόπουλο, Κακλαμάνη, Μεϊμαράκη, Αθανασίου, Γιακουμάτο, Πολύδωρα και άλλες παλιές κομματοκαραβάνες).

 
Ο βιαστικός, (για την πρωθυπουργία), ΣΑΜ, διακηρύσσει ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία το κόμμα του θα προχωρήσει σε άλλες εκλογές. Βρίσκεται στον κόσμο του 20% και νομίζει ότι με το ζόρι θα πάρει παραπάνω;;

Τώρα και τα δύο μαζί κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ        (δημοσκοπικά) δεν πιάνουν 40%.

Με πιο πιθανό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει μεγάλη διαφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα, μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο κύριος ΣΑΜ δεν θα γίνει πρωθυπουργός ούτε μιας κυβέρνησης συνεργασίας, γιατί θα πρέπει να συμφωνήσει  το ΠΑΣΟΚ και έτσι θα ψάχνουν για πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Αλλά ποιος νοιάζεται για τις φιλοδοξίες του ΣΑΜ. Εκείνο που μετράει είναι ότι η αρχομανία του ΣΑΜ, εμπόδισε την εθνική λύση κυβέρνησης συνεννόησης και συνεργασίας, για να βγαίναμε από την κρίση και είναι τώρα άγνωστη η τύχη της ταλαίπωρης χώρας….

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Η Αρχομανία των (Πολιτικών) Νάνων (Β΄)

Ο ΣΑΜαράς βιαζόταν να γίνει πρωθυπουργός και εκβίαζε για εκλογές πολύ πριν πέσει ο ΓΑΠ και σχηματισθεί η μεταβατική, κατά τον ΣΑΜ, και όχι εθνικής συνεργασίας-ενότητας, κυβέρνηση Παπαδήμου.

Με το… ζόρι στήριζε την κυβέρνηση Παπαδήμου, φροντίζοντας (μονίμως) να το παίζει και αντιπολίτευση, όντας συμπολίτευση.

Έχει ξεχάσει πια ο ΣΑΜ τα περί 200 βο(υ)λευτών, πρόταση που είχε κάνει όταν ήταν στην αντιπολίτευση και ο ΓΑΠ είχε αρνηθεί.

Τι τον εμπόδισε να την επιβάλει  στην διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου;

Μα έτσι έχει μάθει και αυτός να απευθύνεται σε κάφρους ΧΗΨ (Χρήσιμους Ηλίθιους Ψηφοφόρους). Να πετάει μια  Παπαριά εντυπωσιασμού (περί 200) και μετά να το «ξεχνάει».

Και τώρα στα νέα ψηφοδέλτια χρησιμοποιεί ξανά, όχι βέβαια μόνο η ΝΔ, τη γνωστή συνταγή-δόλωμα για να τσιμπήσει το Ψάρι ο ΧΗΨ.

*  Υποψηφιότητες (βολεφτών) «επώνυμων», ποδοσφαιριστών, ηθοποιών, τηλε-σταρ, καλλιτεχνών γενικώς κλπ.

Μεγαλείο κύριε ΧΗΨ, Ε!!!!

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Εντέ Λα Μαγκέ Nτε…Συντροφέ


Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Η Αρχομανία των (Πολιτικών) Νάνων (Α΄)

Όταν είναι σε εξέλιξη τεραστίων διαστάσεων οικονομική κρίση, που συνοδεύεται από κρίση θεσμών και ανομία, με ευθύνη του άχρηστου πολιτικού συστήματος στο σύνολο του,

* Δεν είναι καλή ιδέα να πηγαίνεις σε εκλογές.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου οι πολιτικές δυνάμεις συμφώνησαν σε μια ολιγομελή κυβέρνηση τεχνοκρατών, υπό τον Μόντι μέχρι τέλους της θητείας της Βουλής (2 χρόνια), να χειριστεί την κρίση και μετά (την αντιμετώπιση της κρίσης) να πάνε, (νηφάλιοι), σε εκλογές.

Οι Ιταλοί είχαν την πολιτική ωριμότητα και υπευθυνότητα να το κάνουν. Οι δικοί μας πολιτικοί, κολλημένοι-μωροί-αρχομανείς…

Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, όσον αφορά την ολοκληρωτική οικονομική κατάρρευση της χώρας και την έξοδο της από το ευρώ και την Ευρώπη.

Με το λαό (θυμωμένο) στα… κάγκελα και με το λαϊκισμό στα ύψη των αριστερο-δεξιών «σωτήρων», αυτός ο λαός-όχλος καλείται να επιλέξει μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης:


 * Αυτούς, (με την κύρια ευθύνη), που τον κατέστρεψαν, αλλά του τάζουν ότι τώρα θα τον σώσουν και θα τον κρατήσουν στο ευρώ και την Ευρώπη και

* Τους άλλους, (οψιμο-«καθαρθέντες»), που του τάζουν (δανεικά) λεφτά χωρίς μέτρα-υποχρεώσεις προς δανειστές, ή τον προορίζουν για Κούβα-Βενεζουέλα της Μεσογείου, μέχρι Αλβανία-Χότζα και σύστημα Στάλιν με ελληνο-βορειοκορεατικά χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται το μεγάλο λάθος του Ελευθερίου Βενιζέλου να πάει σε εκλογές το 1920, με αποτέλεσμα να τις χάσει, να μην βγει ούτε βουλευτής και να δρομολογηθεί η μεγαλύτερη εθνική  καταστροφή στα χρονικά του ελληνικού έθνους,  η Μικρασιατική Καταστροφή.

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΚΚΕ…. Travel



Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Π.Α.ΜΕ. (Όλοι Μαζί) στον Πάτο

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΔΕΗ..... Tours


Ο Ν. Φωτόπουλος πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αντιδρώντας στα σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ 
του συνδικάτου του, απείλησε  ότι θα αυτοκτονήσει εάν βρεθεί έστω και ένα ευρώ στον λογαριασμό του….

Αντί "ηρωικές" απειλές καλύτερα θα ήταν ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που έφαγε το συνδικάτο του και

* Να αρχίσει να δουλεύει ο ίδιος και το σινάφι του, γιατί μέχρι τώρα η ΔΕΗ, εμείς οι καταναλωτές, πληρώνουμε τους κηφήνες συνδικαλιστές, για να μην πατάνε ποτέ στην εργασία τους!!

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η Δυναστεία…. των Συντεχνιών

Ο κ. Νικ. Κακαβάς, είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων. Μιας ακόμη Ομοσπονδίας που επέλεξε τις παραμονές του Πάσχα για να διεκδικήσει υπερωρίες που δεν έχουν καταβληθεί από τον Οκτώβριο.

Μίλησε χθες στo BHMA FM και ερωτήθηκε γιατί επέλεξαν το Πάσχα να απεργήσουν οι υπάλληλοι  που είναι υπεύθυνοι για τα αμνοερίφια, τις φράουλες και τα λαχανικά που θα κυκλοφορήσουν στην πασχαλινή αγορά.


«Δώδεκα χρόνια μου κάνουν την ίδια ερώτηση. Την επόμενη φορά θα κοιτάξω να κάνω μια αίτηση προς τους υπουργούς και στα ΜΜΕ να μου πούνε πότε να κάνω απεργία», απάντησε ο συνδικαλιστής που εκλέγεται με την υποστήριξη της Ν.Δ.
Προσέξτε τι προκύπτει από την απάντησή του: Πρώτον ο κ. Κακαβάς απεργεί κάθε χρόνο με την ομοσπονδία του όταν πλησιάζει το Πάσχα, επί δώδεκα χρόνια! 

Απεργούσε κι όταν το δημόσιο πλήρωνε κανονικά τα πάντα, προφανώς για να διεκδικεί ακόμη περισσότερα. 
Με τον ίδια λογική, απεργούν κάθε χρόνο το Πάσχα και τον Αύγουστο οι ναυτεργάτες, κάθε Χριστούγεννα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, σε κάθε γιορτή οι σκουπιδιάρηδες, σε κάθε καύσωνα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και σε κάθε προεκλογική περίοδο οι βενζινοπώλες.


Η σωτηρία της χώρας εξαρτάται πλέον από τους «πράσινους» και τους «γαλάζιους» Φωτόπουλους και Κακαβάδες, στους οποίους το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να χαρίζεται και να τους υπηρετεί.
Από το άρθρο, [«Πράσινοι» και «γαλάζιοι» Φωτόπουλοι], του Β.Χιώτη tovima.gr 5.4.12

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Πάνδημη…. Οδύνη