Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Τρωκτικά Εθνικών Συμφερόντων (Γ΄)

Για να γίνει κατανοητό το πόσο αβάσιµο και αναίσχυντο είναι το επιχείρηµα περί δηµοσίου συµφέροντος αποδεικνύεται από την ντροπή του Οργανισµού ∆ιαχειρίσεως Ιπποδροµιών Ελλάδος (Ο∆ΙΕ).

Μολονότι ασχολείται µε τον τζόγο των στοιχηµάτων στις ιπποδροµίες και συνεπώς δεν συνδέεται µε κανενός είδους εθνικά και λαϊκά συµφέροντα, τα καταφέρνει να δηµιουργεί τεράστια ελλείµµατα,

* Που τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, καθώς έχει εξελιχθεί σε πρυτανείο πληθώρας διορισµένων από τα κόµµατα και τους κάθε χρώµατος συνδικαλιστές.

Τις εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ ζηµιές του τις πληρώνει ο πράγµατι εργαζόµενος λαός ή και οι άνεργοι χάριν δήθεν του εθνικού συµφέροντος.

∆ανείζεται το κράτος για να καλύπτει τις ζηµιές του Ο∆ΙΕ (που ασχολείται µε τον τζόγο) και σήµερα που σταµάτησε ο δανεισµός περικόπτονται µισθοί και συντάξεις και επιβάλλονται νέοι φόροι για να συνεχίζεται ακόµη η κρατική «διαχείρισή» του.

Μολονότι το φάσµα της χρεοκοπίας τείνει να πνίξει τη χώρα, η κυβέρνηση δεν έχει τολµήσει ακόµη καµία αποκρατικοποίηση, παρά τις αντίθετες επαγγελίες και δεσµεύσεις.

Από το άρθρο, «Τι είναι δημόσιο συμφέρον», του Γιάννη Μαρίνου στο Βήμα 10.7.11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου