Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Πριν (Τούρκος) Αλέκτωρ Λαλήσει Τρις…..

Έλεγα στην προηγούμενη ανάρτηση για το… φτύσιμο των Τούρκων και τη…. Βροχή που αντιλαμβάνονται οι εγχώριοι πολιτικοί της….. πλάκας.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις….

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας μέγας Νταβούτογλου:

- «Οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου για τις υπερπτήσεις και το Κυπριακό αποτελούν τις γνωστές απόψεις της Ελλάδας».
Εννοείται ότι, με τα λόγια λέγε ότι θες, το τι πράττεις έχει σημασία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν:

- «Κάποια πράγματα… ξέφυγαν του Παπανδρέου ήταν μάλλον άκομψο»

- «Κατά τη συνάντηση που είχαμε αργότερα είπε ότι στην ουσία δεν ήθελε να εκληφθεί κατ' αυτόν τον τρόπο και όπως είδατε αργότερα, κατά τη συνέντευξη Τύπου, αποκατέστησε τα όσα είπε».

Ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Ε. Μπαγίς:

- Προειδοποίησε ότι η διακοπή της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας θα πρόκειται «για τον εφιάλτη των Ελληνοκυπρίων» και υποστήριξε ότι τα τουρκικά στρατεύματα μπήκαν στην Κύπρο το 1974 για να «εξασφαλίσουν την ασφάλεια».

Ο Τούρκος υπουργός Φαρούκ Τσελίκ, αρμόδιος για τις τουρκικές μειονότητες, μας ειρωνεύεται (δικαίως):

- «Αυτοί οι οποίοι έφτασαν να παραδώσουν τη χώρα τους στους μεσίτες, που την έριξαν στο σημείο να κρεμάσουν πωλητήριο για να γλυτώσουν τα χρέη τους, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλάνε για την Τουρκία».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Zaman της 8.1.11, η Τουρκία θα άρει τις αντιρρήσεις της για επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδος στα 12νμ, αλλά αυτό θα αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα της ηπειρωτικής χώρας!! Τα νησιά YOK… Μας κάνουν και χάρη, γιατί μέχρι τώρα δεν δεχόντουσαν ούτε αυτή την επέκταση!!

«According to reports, the likeliest scenario is that Turkey will lift its objections to Greece extending its territorial waters in the Aegean to 12 nautical miles but that this extension only applies to the coastline of its mainland, not the Greek islands»

8.1.11, ημέρα συνάντησης στο Ερζερούμ:

Τουρκική ΝΟΤΑΜ και NAVTEX για έρευνα και διάσωση μέχρι το μέσον του Αιγαίου και «διαμαρτυρία» της Τουρκίας για υποτιθέμενη παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ελληνικό ελικόπτερο στην περιοχή του Αϊδινίου!!!

10 - 12.1.11

- 62 τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 21 παραβάσεις και 13 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Να τα εκατοστίσουμε (τα τούρκικα μαχητικά αφη) σε 3 μέρες…. Business as usual για τους καρντάσηδες Τούρκους και η φτυσιμο-βροχή συνεχίζεται!!

Στοιχεία από τα sites Έθνος, ΓΕΕΘΑ και Ζaman 8.1.11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου