Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ο ΓΑΠ και η "Αντίσταση" στο Ερζερούμ

Δεν πρέπει να έχουμε «αγκαλιάσματα» και «επαφές» με τους Τούρκους εφόσον συνεχίζονται οι προκλήσεις τους στο Αιγαίο με ολοένα πιο επιθετικό τρόπο, που αποσκοπούν στην αλλαγή του καθεστώτος του, προς όφελος τους.

Οι «περίφημες» (μακροχρόνιες) διμερείς επαφές για «εξεύρεση» λύσης στα ελληνοτουρκικά προβλήματα, είναι εθνικά απαράδεκτο να συνεχίζονται, υπό την καθημερινή αμφισβήτηση, (από τους Τούρκους), της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού, έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του σε μια εσωτερική κυβερνητική διάσκεψη, (ετήσια συγκέντρωση των Τούρκων διπλωματών), στο Ερζερούμ δεν έπρεπε να γίνει.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αυτή τη φορά, (τουλάχιστον), είχε το θάρρος να καταγγείλει την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο. Τους είπε, (μεταξύ άλλων):

- «Την παραμονή της άφιξής μου στην Τουρκία, οκτώ αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι. Οκτώ αεροσκάφη παραβίασαν την ελληνική κυριαρχία. Τι προσπαθεί να αποδείξει η Τουρκία. Δεν αλλάζει έτσι το καθεστώς στο Αιγαίο».

- «Αν θέλει ειρήνη η Τουρκία, αυτά πρέπει να σταματήσουν, η απειλή πολέμου δεν έχει θέση στις διμερείς σχέσεις, ούτε λύνει προβλήματα».

Στη συνέχεια ακολούθησε μακρά, (1,5 ώρα μυστική), συνομιλία Παπανδρέου – Ερντογάν.

Διερωτάται κανείς τι μπορεί να συζητούσαν μόνοι τους οι δύο πρωθυπουργοί επί 1,5 ώρα, αφού αυτοί που διεκδικούν δικαιώματα στο Αιγαίο, (που δεν τους ανήκουν), είναι οι Τούρκοι….

Ωραία λοιπόν τα είπε ο ΓΑΠ στα βάθη της Τουρκιάς ενώπιον των διπλωματών, των καθ’ ύλην αρμόδιων Τούρκων αξιωματούχων, (εκπροσώπων του βαθέως τουρκικού κράτους), παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας….

Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Θα αλλάξει η συμπεριφορά της Τουρκίας;

Και αν δεν αλλάξει θα σταματήσουμε επιτέλους να νομίζουμε ότι…. Βρέχει όταν οι Τούρκοι μας…. Φτύνουν;

Θα το δούμε σύντομα: Και το….. Φτύσιμο και ας ελπίσουμε ΟΧΙ τη συνέχεια της…..Βροχόπτωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου