Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Οι Τούρκοι Επικυρίαρχοι στο Αιγαίο!!

Από τις 4.Ιαν.2010 η Τουρκία προχωρεί παράνομα στη δέσμευση περιοχών για αεροναυτικές ασκήσεις:

Στο βόρειο Αιγαίο μεταξύ Λήμνου-Ίμβρου-Σαμοθράκης-Θάσου και Αγίου Όρους επί τρίμηνο (04.1-31.3/2010).

Στο κεντρικό Αιγαίο για ένα ολόκληρο χρόνο μεταξύ Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων!

Και στις δύο περιοχές στο μεγαλύτερο τμήμα τους έχουν προγραμματιστεί ελληνικές αεροναυτικές ασκήσεις με αποτέλεσμα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να μη δεχθεί τις τουρκικές ΝΟΤΑΜ, χωρίς βέβαια αυτό να αποτρέψει τους Τούρκους να προχωρήσουν σε παράνομη δέσμευση των εν λόγω περιοχών.

Έτσι πολεμικά αεροσκάφη και πλοία των δύο χωρών θα ασκούνται στην ίδια περιοχή με χρήση πραγματικών πυρών στη βόρεια περιοχή επί δύο μήνες (η ελληνική άσκηση θα διαρκέσει 04.1-26.2/2010).

Και φυσικά το τρίγωνο Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων αποτελεί τη βάση των υπερπτήσεων επάνω από Φούρνους, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, που έχουν βάλει στόχο των διεκδικήσεων τους τελευταία οι Τούρκοι.

Επιδίωξη της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει Πεδίο Βολής στο μέσον του Αιγαίου στην περιοχή Μύκονο-Ικαρία-Φούρνοι!!

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου βρισκόταν για τα Θεοφάνεια στη Μυτιλήνη, 8 τουρκικά F-16,πέταγαν γύρω από Μυτιλήνη -Λήμνο-Χίο-Σάμο, προφανώς για να πιάσουν….το σταυρό!!

Στο Αγαθονήσι για τον καθαγιασμό των υδάτων βρέθηκε ο ΑΝΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας, για να προλάβει…. το σταυρό πριν από τους Τούρκους!!

Τελευταία, εισβάλουν στο Αιγαίο…..για εκπαίδευση τουρκικά F-16C/D Block 40 Low Altitude Navigation and Targeting Infrared for Night (LANTIRN). Τα εν λόγω μαχητικά έχουν τη δυνατότητα πτήσης και πλήξης στόχων τη νύχτα και σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

Η εθνική κατάντια της χώρα μας φθάνει στο σημείο να στέλνονται αξιωματούχοι της κυβέρνησης στο Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι για να "δηλώσουν" στους Τούρκους ότι παραμένουν……ελληνικά νησιά!

Ως απάντηση, στις ολοένα αυξανόμενες επιθετικές κινήσεις των Τούρκων, η κυβέρνηση, το ΥΕΘΑ, μέσα στη χρεοκοπία και την κακομοιριά που δέρνει τη χώρα μας βρήκε τη μαγική λύση:

Εξορθολογισμός?! δομών και εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων...

Οι Τούρκοι ήδη είναι επικυρίαρχοι στο Αιγαίο και οι δικοί μας το έτος 2010 ψάχνουν ακόμα τον εξορθολογισμό!!

Ας ελπίσουμε να κάνουν γρήγορα τον εξορθολογισμό, για να μην προλάβουν οι Τούρκοι να προχωρήσουν στον ανασκολοπισμό τους.....

Στοιχεία από defencenet.gr και topontiki.gr.

2 σχόλια:

  1. Αυτή η χώρα δεν κυβερνάται από Έλληνες σήμερα.Θυμηθείτε τον Κ.Καραμανλή.'Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή