Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

…Καθαρίστριες (της Τουρκίας)


Η Ελλάδα και η Τουρκία κατέρχονται με… κοινό ψηφοδέλτιο για τις δυο από τις τέσσερις θεσμικές θέσεις του ΟΑΣΕ* στις επικείμενες εκλογές, διεξάγοντας κοινή προεκλογική εκστρατεία για να εξασφαλίσουν την στήριξη από τα άλλα κράτη.

Η Τουρκία διεκδικεί την θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΑΣΕ, με τον Φεριντούν Σινιρλίογλου**, και η Ελλάδα διεκδικεί τη Διεύθυνση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την κα Μάνια Τελαλιάν, νομικό (εργάσθηκε ως επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΞ μέχρι το 2020 και στη συνέχεια ήταν συνεργάτης του πθ κ. Μητσοτάκη).
 
Άλλο ένα ξέπλυμα της Τουρκίας, (και στα... μουλωχτά - ακούστηκε η... επιτυχία από τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ;), η πρόταση/υποστήριξη (από κοινού) από την Ελλάδα (τον χρήσιμο ηλίθιο ραγιά) για την ανώτατη θέση του ΟΑΣΕ*, (και την Ελλάδα με ένα... γραφειάκι) με γνωστό το ιστορικό της Τουρκίας (και του Ερντογάν) συνεχούς παραβίασης (όλων των τομέων αρμοδιότητας του οργανισμού (ΟΑΣΕ)***.
Ως που θα φθάσει ο ξεπεσμός για τα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία, και το δούλεμα από τα τουρκικά ΜΜΕ (Hurriyet για τους «κοινούς» υποψηφίους Ελλάδας – Τουρκίας στον ΟΑΣΕ: «Κίνηση έκπληξη»), δια χειρός (του υποτακτικού του σουλτάνου) Γεραπετρίτη και (του Φιντάν που τον… πουλάει και τον αγοράζει).

* Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που ιδρύθηκε το 1975, είναι ο μεγαλύτερος διακρατικός οργανισμός για τη διαφύλαξη της ασφάλειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ελευθερία του τύπου, την δίκαιη και ελεύθερη διεξαγωγή εκλογών και έλεγχο της διάδοσης όπλων.

** Ο Φεριντούν Σινιρλίογλου (σκληροπυρηνικός στα ελληνοτουρκικά) ως πρέσβης της Τουρκίας στον ΟΗΕ είχε καταθέσει τις επιστολές που στηρίζουν ο δόγμα της «γαλάζιας πατρίδα» (κυριαρχία στο μισό Αιγαίο και όλη την ανατολική Μεσόγειο μέχρι την Κύπρο, μη αναγνωρίζοντας δικαιώματα υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ νησιά συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης), και αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας επί των νήσων στο ανατολικό Αιγαίο λόγω στρατικοποίησης τους.

*** Η Τουρκία περιφρονεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, (πολιτικά, θρησκευτικά, εκπαιδευτικά, ελευθερίας του λόγου κλπ), με φυλακίσεις χιλιάδων ανθρώπων, (πολιτικών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, δημοσίων υπαλλήλων, επιχειρηματιών, δικηγόρων, καλλιτεχνών, κ.α.), που είναι αντίθετοι με το καθεστώς (Ερντογάν), με αυθαίρετες συλλήψεις περί «τρομοκρατίας», προδοσίας κλπ. Ελέγχει το σύνολο των ΜΜΕ με συστηματική λογοκρισία που επιβάλλεται με διάφορους νόμους και προεδρικά διατάγματα. Η δίκαιη και ελεύθερη διεξαγωγή εκλογών στην Τουρκία, ιδίως μετά το πραξικόπημα του 2016, δεν υπάρχει. Το παράνομο εμπόριο όπλων… ανθεί, με την ανάμειξη του τουρκικού κράτους και της οικογένειας Ερντογάν, (όπως η παράδοση όπλων από την ΜΙΤ σε ισλαμιστικές οργανώσεις της Συρίας, Αλ Κάιντα, Ισλαμικό Κράτος, κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου