Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

(Πάντα) κότες…


Η ΕΕ με την οδηγία της, (Directive 2014/89/EU of the European Parliament and of the Council of 23 July 2014 establishing a framework for maritime spatial planning), από το 2014 έχει ζητήσει από τα κράτη μέλη να υποβάλουν τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό τους, που αποσκοπεί στην οργάνωση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στις θαλάσσιες περιοχές τους, ώστε να επιτυγχάνονται διάφοροι οικολογικοί, οικονομικοί και κοινωνικοί στόχοι. 

Για την Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς θα καταγραφούν οι θαλάσσιες ζώνες της Ελλάδας και φυσικά όλοι οι νησιωτικοί σχηματισμοί, νησίδες και βραχονησίδες. 

Η προθεσμία υποβολής των θαλασσίων χωροταξικών σχεδίων για την Ελλάδα έληξε στις 31 Μαρτίου του 2021 και η ΕΕ παραπέμπει την χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 
Η ακρωτηριασμένη (ξεβράκωτη στρατιωτικά χωρίς ΠΑ-ΠΝ) Κύπρος ολοκλήρωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της, (όπου αναφέρονται και οι συμφωνίες ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ισραήλ), παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας. 

Στην Ελλάδα μούγκα από την κυβέρνηση, (ήδη 5 χρόνια στην εξουσία) το πολιτικό σύστημα (γενικότερα) και τα κατευθυνόμενα (αποβλακωτικά) ΜΜΕ. 

Με την διακήρυξη φιλίας και καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θάβεται και αυτό, (θάβονται τα εθνικά συμφέροντα), για να μην χαλάσει το κλίμα… ραγιαδισμού. 

Μην τους κάτσει καμιά… στραβή (στην βάρδια τους) και διαταράξει την… νιρβάνα της εξουσίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου