Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Ψιχαλίζει...


Επανέρχεται δριμύτερος, (όχι πως έπαψε ποτέ να απειλεί και να βρίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες), ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν και σε πρόσφατη ομιλία του στην Σμύρνη απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους δημάρχους της Σμύρνης (μεταξύ άλλων) είπε: «Ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την εκδίωξη του εχθρού από τα εδάφη μας, ρίχνοντας τον στην θάλασσα στη Σμύρνη πριν 100 χρόνια». 

Δηλαδή (...ραγιάδες) δεν τελειώσαμε με την καταστροφή του ελληνισμού στην Σμύρνη, συνεχίζουμε τον διαμελισμό της Ελλάδος, (casus belli, γαλάζια πατρίδα, 20,25 κατεχόμενα, 170 αμφισβητούμενα νησιά, τουρκολιβυκό μνημόνιo, κλπ).
 
Και η (...σκληρή) απάντηση του Έλληνα ΥΕΘΑ κ. Δένδια στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Αντιναυάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου ΠΝ στον Πειραιά: «Σε μια εποχή προκλήσεων, τιμώντας την μνήμη τους θα συνεχίσουμε για να διασφαλίσουμε την εθνική ακεραιότητα, για να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, (μπλα, μπλα, μπλα), με οδηγό το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Ούτε καν να αναφερθεί στην παραβίαση των όρων της (πρόσφατης) διακήρυξης των Αθηνών* (τάχα) φιλίας και καλής γειτονίας, όπου ρητά αναφέρεται η αποφυγή προκλητικών δηλώσεων. 

Τόση τρομάρα προκαλεί ο Ερντογάν; Δεν υπάρχει ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας; Δεν εκπροσωπούν τους εαυτούς τους. 

Δεν ντρέπονται; Κάνουν ότι... ψιχαλίζει;

(*) «OP2. Τα Μέρη δεσμεύονται να απέχουν από κάθε δήλωση, πρωτοβουλία, ή ενέργεια που θα μπορούσε να υπονομεύσει ή να απαξιώσει το γράμμα και το πνεύμα αυτής της Διακήρυξης ή να θέσει σε κίνδυνο τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου