Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

CCTV


Δεν είναι σωστό να αναφέρεται κάποιος με (κοροϊδευτικά) υποκοριστικά ονόματα για τον οποιοδήποτε και ιδίως για τον πρωθυπουργό της χώρας. Αυτό σημαίνει υποβιβασμό και απαξίωση του προσώπου και της αποτελεσματικότητας του να χειρίζεται (προκειμένου για τον πθ) τις τύχες της χώρας.
 
Τα τελευταία χρόνια (και) με την αύξηση των λαθρομεταναστών στην χώρα, ιδίως στις μεγάλες πόλεις και περισσότερο στην Αθήνα, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αστυνόμευσης. 

Παράλληλα με την αύξηση των σοβαρών εγκλημάτων, έχει αυξηθεί η μικρή εγκληματικότητα συμπεριλαμβανομένης των ανηλίκων, ενώ συνεχίζεται (διαχρονικά) η (συχνή…) δράση των κουκουλοφόρων αριστεροαναρχικών, (με βανδαλισμούς, εμπρησμούς, κλπ), εντός και εκτός πανεπιστημίων. 
Ένας σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας εγκλήματος είναι η τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης, (closed-circuit television CCTV) τις οποίες όμως δεν βρέθηκε ακόμα κυβέρνηση να τις τοποθετήσει και να τις αξιοποιήσει.
 
Η νυν κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης είναι στο 5 έτος διακυβέρνησης της χώρας και δεν έχει μέχρι τώρα τολμήσει να πετάξει έξω από τα πανεπιστήμια τους κουκουλοφόρους, καθώς και να εμπεδώσει ένα αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες με την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης (ιδίως) σε χώρους που διαπιστωμένα διαπράττονται καθημερινά εγκληματικές πράξεις. Το έχουν κάνει επιτυχημένα τα περισσότερα κράτη του κόσμου(*).

Τι φοβάται, ποιους και γιατί φοβάται ο κ. Μητσοτάκης; Ας αποδείξει ότι δεν (είναι κούλης και δεν) φοβάται τίποτα και κανένα.

(*) It is estimated that there are 500,000 CCTV cameras dotted around London. 
Camera surveillance of public places has increased in all Swedish police regions since a new law was introduced in 2020.

Είναι η Ελλάδα …περισσότερο δημοκρατική από την Αγγλία και την Σουηδία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου