Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Εδώ (κι εκεί, παντού) Πολυτεχνείο

Η πολιτική γενιά του Πολυτεχνείου:

Εξέθρεψε και προέβαλε πρότυπα αναξιοκρατίας, μετριότητας, αραχτής στο δημόσιο και αρπαχτής του δημόσιου χρήματος, (ανίκανοι, κρατικοδίαιτοι, μιζαδόροι, άεργοι συνδικαλιστές, συντεχνίες).

Καλλιέργησε την ανομία, την ατιμωρησία και την συνενοχή - (μαζί τα φάγαμε).

Διέλυσε την εθνική παιδεία, (κόμματα στα πανεπιστήμια – σχολεία των δεκαπενταμελών αγραμμάτων, καταλήψεις, πανεπιστήμια σκουπιδότοποι, άντρα ανομίας, ναρκωτικών, παρασκευαστήρια μολότοφ)*.

Εκμαύλισε τους θεσμούς, τα ιδανικά και τις αξίες του λαού, με αποτέλεσμα τον πολιτικό, ηθικό, πολιτισμικό και κοινωνικό ξεπεσμό.

Και τελικά χρεοκόπησε την χώρα(**) καταντώντας την ζήτουλα και ξεφτίλα παγκοσμίως, παραδίδοντας την στο έλεος ξένων δανειστών και ανίσχυρη (αμυντικά) απέναντι σε μια άκρως επιθετική Τουρκία.

Το τραγικό είναι ότι κάθε χρόνο ο ("σοφός") λαός γιορτάζει την καταστροφή του από τους (βολεμένους – ζωντανούς) «ήρωες» του Πολυτεχνείου, με τους κουκουλοφόρους αριστεροαναρχικούς να... γιορτάζουν την δική τους «εξέγερση» (ατιμώρητοι) με εμπρησμούς και βανδαλισμούς κατά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. 

Το μπρούτζινο κεφάλι του ΕΛΑΣίτη - (στρατιωτικός διοικητής Βύρωνα-Καισαριανής) - καθηγητή Νίκου Σβορώνου, (το 1973 ήταν στην Γαλλία - επέστρεψε στην Ελλάδα μετά το 1974, πέθανε το 1989), φτιάχτηκε από τον φίλο του γλύπτη Μέμο Μακρή, και τοποθετήθηκε στο χώρο του ΕΜΠ, όταν ήταν πρύτανης του Ιδρύματος ο Γ. Βουδούρης, μέλος του ΚΚΕ και προσωπικός φίλος του Μακρή.

(*) Η κατάσταση (στα πανεπιστήμια) δυστυχώς παραμένει (με διακυμάνσεις), κακή - κάκιστη μέχρι και σήμερα, παρά τις εξαγγελίες, (από την προηγούμενη και νυν κυβέρνηση Μητσοτάκη), για συστήματα ελέγχου εισόδου στα πανεπιστήμια και πανεπιστημιακή αστυνομία, που την εκπαίδευσαν και... αγνοείται η τύχη της.

(**) Η κατάσταση στην οικονομία και στον εξοπλισμό των ΕΔ έχει βελτιωθεί και βαίνει προς το καλύτερο, (από την προηγούμενη και νυν κυβέρνηση Μητσοτάκη), παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, των πολέμων στην Ουκρανία - Μέση Ανατολή και των φυσικών καταστροφών. 

Όμως η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει σχεδόν διπλάσιο δημόσιο χρέος από το AEΠ της, (έτος 2022: ΑΕΠ 219δις$ - ΔΧ 375δις$ https://countryeconomy.com/).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου