Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Tυχαίο (πάλι);

Το Ισραήλ είχε συνάψει συμφωνίες (του Αβραάμ) με το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μαρόκο, την Ιορδανία και ήταν σε διαδικασία συμφωνίας ειρήνευσης με την Αίγυπτο.

Φαίνεται ότι δεν είχε ληφθεί υπόψη η αντίδραση της Χαμάς και Ισλαμικής Τζιχάντ της Λωρίδας της Γάζας και του Ιράν που βρίσκεται πίσω από αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Τυχαίο γεγονός λοιπόν, η άνανδρη αιματηρή επίθεση και απαγωγές σε αμάχους στον Ισραήλ από τους τρομοκράτες/πιθηκοειδή της Χαμάς, πριν την επίτευξη συμφωνίας ειρήνευσης Ισραήλ - Αιγύπτου; 

Πάλι τυχαίο γεγονός η μη πραγματοποίηση της τετραμερούς διάσκεψης, για προσπάθεια κατάπαυσης του πυρός και ειρήνευσης στην περιοχή, έπειτα από την έκρηξη σε νοσοκομείο* της Γάζας με εκατοντάδες νεκρούς, μερικές ώρες πριν την έναρξη της στο Αμάν; (Η Ιορδανία θα φιλοξενούσε σήμερα Τετάρτη τετραμερή σύνοδο κορυφής στο Αμάν με την συμμετοχή του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν και Αιγύπτιων και Παλαιστίνιων ηγετών).


Η Χαμάς είχε κάθε λόγο να τορπιλίσει οποιαδήποτε συμφωνία ειρήνευσης του Ισραήλ, αφού επιδιώκει την καταστροφή του, ακολουθώντας τις βάρβαρες αιμοσταγείς μεθόδους του Ισλαμικού κράτους, χωρίς να αποκλείεται και το σκόπιμο κτύπημα του νοσοκομείου* της Γάζας, αν όχι από αστοχία υλικού, (έχει συμβεί με πολλές ρουκέτες της Χαμάς να πέφτουν εντός της Γάζας).

Να σημειωθεί εδώ το timing (για την Χαμάς πριν την τετραμερή συνάντηση για ειρήνευση), η πρόκληση οργής του μουσουλμανικού κόσμου κατά του Ισραήλ, αλλά και η (πιθανή) διστακτικότητα συνέχισης της υποστήριξης του Ισραήλ από την Δύση.

Με ένα σμπάρο όλα τα τρυγόνια…

* Με τα μέσα που διατίθενται τώρα, (δορυφόροι κλπ) ότι είναι θέμα χρόνου η εύρεση του υπεύθυνου για το κτύπημα του νοσοκομείου στην Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου