Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

(Μόνο) Για την καρέκλα…

Ο κ. Δένδιας ανέλαβε κατόπιν σχετικής τελετής τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας την 27.06.2023 και… εδέησε να ενημερωθεί για το έργο και την αποστολή των ΕΔ, (έπειτα από 3 εβδομάδες) την 18.07.2023. 

Στην περίπτωση της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της 111ΠΜ έδρασε… ακαριαία! Άμεσα σε τηλεοπτική εμφάνιση διέταξε ΕΔΕ με απόδοση ευθυνών και ελέγχους πυρασφάλειας σε όλα τα στρατόπεδα και των τριών Κλάδων των ΕΔ, διαβεβαιώνοντας (μεταξύ άλλων) ότι, «η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του υλικού αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την παρούσα κυβέρνηση». 

Αρκούσε μια λιτή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΥΕΘΑ και τα υπόλοιπα σε έγγραφες διαταγές προς τους Σχηματισμούς και Μονάδες των ΕΔ και όχι η (τηλεοπτική) «ρόμπα» (προς τέρψιν και των Τούρκων), για ότι έγινε, ή θα γίνει στις ΕΔ. 

Επίσης δεν μας είπε ο κ. υπουργός, αν έθιξε το θέμα της πυρασφάλειας στις ΕΔ και τι παρατηρήσεις (διαταγές) έδωσε κατά την (καθυστερημένη κατά 3 εβδομάδες - στο μέσον του καλοκαιριού) ενημέρωση του από το ΓΕΕΘΑ, πριν συμβεί αυτό που συνέβη στην 111ΠΜ. 

Το δια ταύτα στον... τίτλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου