Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Μολών λαβέ

Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης δεν στέλνει το κατάλληλο μήνυμα προς την Τουρκία και τον πρόεδρο της Ερντογάν. Μιλώντας στο Νταβός στον δημοσιογράφο του CNN Φαρίντ Ζακάρια …διαβεβαίωσε ότι, «δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία». 

Δηλαδή οτιδήποτε και να επιχειρήσει η Τουρκία εναντίον της χώρας, (από γεωτρήσεις σε ελληνική ΑΟΖ, κατάληψη μικρονήσου, νησιού κλπ…), η Ελλάδα δεν θα πάει αντιδράσει στρατιωτικά, δεν θα πάει σε πόλεμο; Τι μήνυμα αποτροπής είναι αυτό; 

Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα καθημερινά με εισβολή («μια νύχτα ξαφνικά») και (της έχει δοθεί η εντύπωση από ελληνικής πλευράς ότι) έχει την πρωτοβουλία των επιθετικών κινήσεων εναντίον της Ελλάδος (επιλογή τόπου και χρόνου). 

 

Ο Ερντογάν… πήρε το μήνυμα και (μεταξύ άλλων) απάντησε: «Μητσοτάκη ξέρεις καλά ότι αν προσπαθήσεις να κάνεις λάθος, οι τρελοί Τούρκοι θα έρθουν. Εάν συμπεριφέρεστε έξυπνα, δεν έχουμε καμία δουλειά μαζί σας».

Είναι άδικο για την εθνική αξιοπρέπεια της Ελλάδος να μην μπορεί να αρθρωθεί ορθά κοφτά ένα «Μολών Λαβέ», απέναντι στους απόγονους των στεπών της Μογγολίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου